Drie doden en 600 gewonden nadat treinen in Zuid-Afrika frontaal op elkaar botsen

REUTERS
Bij een frontale botsing tussen twee treinen in de Zuid-Afrikaanse hoofdstad Pretoria zijn zeker drie doden gevallen. Er vielen ook 600 overwegend lichtgewonden, aldus de hulpdiensten en de autoriteiten. 

Op beelden is te zien dat de botsing bij treinstation Mountain View in Pretoria heeft geleid tot een ravage. Meerdere wagons zijn ontspoord of hebben forse schade opgelopen. De commerciële hulpverleningsdienst ER24 zegt dat toegesnelde hulpverleners tal van passagiers aantroffen in de gecrashte treinen of rondlopend op de plek van het ongeval.

Een aantal mensen zit nog geklemd in ontspoorde wagons. “De hulpdiensten moeten al het mogelijke doen om de nog onder de trein ingesloten mensen te redden”, zei de Zuid-Afrikaanse president Cyril Ramaphosa in een verklaring. 


Het ongeval gebeurde vanmorgen om een nog niet achterhaalde oorzaak ten noorden van Pretoria in de provincie Gauteng. Er werd een onderzoekscommissie samengesteld om de oorzaak ervan op te helderen.

REUTERS
REUTERS1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • YORICK DAUWE

    Corruptie, overvolle treinen en slecht onderhoud. Zelf ginds gezien.