Drie doden door westnijlvirus in noordoosten Italië

Beeld ter illustratie.
Thinkstock Beeld ter illustratie.
Het westnijlvirus heeft sinds eind juli drie mensenlevens geëist in de regio Ferrare, in het noordoosten van Italië. Dat maakte de lokale gezondheidsautoriteit vandaag bekend. Het virus wordt overgebracht door muggen.

Twee personen van 69 en 86 jaar oud die leden aan cardiovasculaire aandoeningen, zijn gisteren in Ferrare overleden. Ze werden er al een tiental dagen verzorgd in het ziekenhuis. Een andere persoon, die in een nabijgelegen gemeente woonde, overleed eind juli aan hetzelfde virus.

Vandaag lieten de Griekse autoriteiten ook weten waakzaam te zijn over de evolutie van het virus nadat zestig personen erdoor waren getroffen sinds het begin van het jaar. Drie mensen overleden. 
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • johny daneels

  Ngo’s zijn verantwoordelijk en alle voorstanders, traditionele politici, graaiers

 • Billy Valcke

  Tuurlijk dragen die ngo bootredders maskers,handschoenen,pakjes.ze weten waar ze ons mee opsolferen.ziektes.smerige hufters.

 • REMBERT VAN DEN BOSCH

  Beste Ludwig Geldmeyer, dat is inderdaad toeval. De opwarming van de aarde daarentegen is geen toeval in de noordelijkere verspreiding van het westnijlvirus. Immers wordt het virus door specifieke muggen verspreid en door de hogere temperaturen in het zuiden van Europa, gedijen die muggen daar nu ook.

 • Billy Valcke

  Die vreemdelingen importeren het met ok vd ngo’s.

 • adam naaktgeboren

  @Ludwig Geldmeyer, dit gaat ons nog op een andere manier WEERAL geld kosten. Denk na in oktober in het stemhokje en zeker mei 2019.