Drie doden door hevige sneeuwstorm in midden van VS

AP
In het midden van de Verenigde Staten hebben barre weersomstandigheden al aan drie mensen het leven gekost, onder wie een 2-jarige peuter. Het gebied dat smacht naar een warm lentezonnetje, wordt geteisterd door zware sneeuw- en hagelstormen.

Inwoners wordt aangeraden niet de weg op te gaan, snelwegen in het zuiden van Minnesota zijn afgesloten, honderden vluchten zijn geannuleerd en ook diverse sportwedstrijden werden afgeblazen. Zo moest het honkbalduel van de Minnesota Twins tegen de Chicago White Sox worden uitgesteld omdat het veld was ondergesneeuwd. En ook het duel tussen de Yankees en Tigers werd geannuleerd wegens zware regenval.

In de zuidelijke helft van de staat Minnesota sneeuwt het al hevig en wordt tussen de 23 en 38 centimeter sneeuwval verwacht. In het noorden van Wisconsin viel zaterdag al 46 centimeter en ook zondag werd daar nog hevige sneeuwval verwacht. De sneeuwstorm houdt naar verwachting aan tot en met zondag, voor hij verder trekt in de richting van New York.

In Louisiana kwam een 2-jarig meisje om het leven toen een boom op het huis viel terwijl ze lag te slapen. In Idaho verloor een vrachtwagenchauffeur de controle over zijn oplegger en botste tegen de vangrail. De 61-jarige bestuurder kwam om het leven. Ook in Wisconsin viel een dode toen een vrouw op de gladde weg de macht over haar auto verloor en tegen een SUV botste. Drie inzittenden raakten gewond.

Het veld van de Minnesota Twins is ondergesneeuwd.
AP Het veld van de Minnesota Twins is ondergesneeuwd.
Een reiziger loopt naar de metro in het centrum van Minneapolis.
AP Een reiziger loopt naar de metro in het centrum van Minneapolis.3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jan Van Overveldt

    De klucht van de "klimaatopwarming" kan weer eens beginnen. Het sneeuwt nu bakken sneeuw door de klimaatopwarming. Juist ja en psychiaters hebben nu al teveel werk...

  • Marie Vandam

    Dat zouden jullie beter in een grote kader zetten bij hln in de usa is het al maaaanden aan’t sneeuwen!!het koeld af !! De opwarming is al gedaan van 2003! Maar ja daar kunnen ze geen taksen op heffen hey !

  • Désiré Van Nieuwenhuyzen

    Logisch, dat heb je nu eenmaal met Global Warming natuurlijk.