Ga naar de mobiele website
^ Top

Drie doden bij schietpartij in gebouw Russische geheime dienst

Een videobeeld toon twee Russische agenten in de buurt van het gebouw waar de schietpartij plaatsvond.
REUTERS Een videobeeld toon twee Russische agenten in de buurt van het gebouw waar de schietpartij plaatsvond.
Bij een schietpartij in een gebouw van de Russische geheime dienst FSB in de oostelijke stad Khabarovsk zijn vandaag drie mensen gedood en één verwond, zo heeft de persdienst van de FSB bekendgemaakt. Volgens SITE, een in de VS gevestigde rapporteringsdienst, heeft Islamitische Staat de verantwoordelijkheid opgeëist. Dat gebeurde via het aan de terreurorganisatie gelieerde persbureau Amaq.

De man was volgens de FSB niet door de controlepost in het gebouw gegaan, maar begon al eerder te schieten. Een medewerker van de dienst en een burger overleefden het niet. Een andere bezoeker liep schotwonden op. De dader is doodgeschoten.

De schutter is volgens de FSB een in 1999 geboren man uit de regio. Er zijn aanwijzingen dat hij banden had met een groep neonazi's. Volgens SITE, een in de VS gevestigde rapporteringsdienst, heeft Islamitische Staat de verantwoordelijkheid opgeëist. Dat gebeurde via het aan de terreurorganisatie gelieerde persbureau Amaq.

Rusland werd onlangs opgeschrikt door een zelfmoordaanslag in de metro van Sint-Petersburg. Daardoor kwamen zestien mensen om het leven. De terrorist en zijn opgepakte vermoedelijke handlangers zijn afkomstig uit voormalige Sovjetrepublieken in Centraal-Azië. IS claimde ook achter deze daad te zitten.
2 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Kamal Kamal

    Is niks mee te maken....dit is interne keuken die in brand staat maar daar wil Poetin niet van weten dus moet IS steken en de kous is af.

  • Jean Paul Peelis

    IS ofwel uitermate machtig of wij uitermate laf om er wat aan te doen.

Meld een bug