Drie doden bij schietpartij in bowlinghal in buurt van Los Angeles

Een politieman helpt een gewond slachtoffer in de bowlinghal.
Twitter Een politieman helpt een gewond slachtoffer in de bowlinghal.
Bij een schietpartij in een bowlinghal in Californië zijn zeker drie doden gevallen. Vier anderen raakten gewond. De politie van de kustplaats Torrance , niet ver van Los Angeles, heeft het aantal slachtoffers bevestigd. Volgens lokale media ging een ruzie eraan vooraf.

De feiten hebben zich afgespeeld in Gable House Bowl, een lokale bowlinghal in Torrance - op 32 km van Los Angeles. Behalve bowlen kunnen bezoekers van het Gable House Bowl ook lasergamen en er zijn speelkasten. 

Volgens getuigen ontstond er rond middernacht (plaatselijke tijd) een vechtpartij, waarna een betrokkene het vuur opende. Er zouden drie dodelijke slachtoffers te betreuren zijn. Vier anderen raakten gewond.

De politie van Torrance roept iedereen op om weg te blijven uit het gebied. Het is niet duidelijk of de schutter al gevat kon worden.

Een video gefilmd in de nasleep van de schietpartij toont politieagenten die hulp bieden aan een gewonde man, die op de grond ligt. Een vrouw gilt en vraagt om de familie van het gewonde slachtoffer op de hoogte te brengen.

Jesus Perez van San Pedro bevond zich in de hal tijdens de schietpartij. “We renden de bar in en zochten dekking.” De getuige vertelde dat hij vier geweerschoten hoorde. “Eerst was er nog een grote ruzie geweest, daarna vielen de schoten.”

Hij zei dat hij zich ongeveer een kwartier lang had verscholen vooraleer een bewaker hem in veiligheid bracht.

Gable House Bowl in Torrance waar de schietpartij plaatsvond.
Google Gable House Bowl in Torrance waar de schietpartij plaatsvond.

Anderen waren zichtbaar geschokt. Sommige mannen waren aan het overgeven. Vrouwen huilden, schreeuwden en zochten troost bij elkaar.

“Er was een gevecht en toen hoorden we negen geweerschoten”, verklaarde een andere man die anoniem wenste te blijven.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.