Drie doden bij schietpartij in Amerikaanse middelbare school

Leerlingen worden uit de school geëvacueerd.
AP Leerlingen worden uit de school geëvacueerd.
In New Mexico heeft een schietpartij plaatsgevonden in de middelbare school van het stadje Aztec. De politie van New Mexico meldt via Twitter dat er sprake is van drie doden, waaronder de schutter. De schutter doodde twee leerlingen van de school.

De school met 900 leerlingen werd ontruimd en de aanwezige leerlingen werden met bussen weggebracht naar een plek waar ze konden herenigd worden met hun ouders.

De identiteit en het motief van de schutter is nog onduidelijk. De FBI onderzoekt de zaak.

Aztec is een klein dorpje met 6500 inwoners in het noordwesten van New Mexico, nabij het Navajoreservaat in het vierstatenpunt: de regio waar de Amerikaanse staten Arizona, Colorado, New Mexico en Utah aan elkaar grenzen.

Andere scholen in de regio werden tijdelijk afgesloten uit voorzorgsmaatregel, maar zijn ondertussen weer vrijgegeven.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gino De Neef

  Het bewijs dat wapenvrije zones enkel slachtoffers maakt.

 • chris Scheveneels

  och dit is dagelijkse kost in het America van daag,ik begrijp niet waarom Tump niet alle inwoners van de Usa gratis bewapend zodat ze elkaar kunnen vermoorden ,.USA zeer slecht land met meer dan 19 moorden per dag

 • Jef Denijs

  Dagelijkse kost daar.

 • Alfons Verbist

  Zo lang Trump die wapens blijft toelaten, zullen er vele slachtoffers vallen. Dat hij ze maar allemaal op zijn pet steekt, maar schaamte kent die niet. Doet niet liever dan oorlog maken, eender waar.