Drie doden bij gijzeling in Zürich

Illustratiebeeld.
AFP Illustratiebeeld.
Bij een gijzeling in het Zwitserse Zürich zijn drie doden gevallen. Het gaat om de 60-jarige gijzelaar, een man, en zijn twee vrouwelijke slachtoffers (34 en 38 jaar). De politie werd om 5.20 uur vanochtend op de hoogte gebracht, door een buurvrouw en mogelijk ook een van de slachtoffers. De omgeving werd afgesloten, en er werd een gespecialiseerd onderhandelingsteam ingezet.

Vanuit een raam van het gebouw onderhandelde de gijzelaar met de politie. Hij eiste dat de politie zich zou terugtrekken, en dreigde ermee de vrouwen neer te schieten.

Ongeveer drie uur later kondigde hij aan zichzelf te willen aangeven, maar kort daarop vielen meerdere schoten. De politie bestormde de woning, in een buitenwijk van de stad, en vond drie zwaargewonde mensen. De hulpdiensten probeerden hen nog te reanimeren, maar ze kwamen ter plaatse om.

Er loopt nog een onderzoek naar de precieze achtergrond van de gijzeling.

De 60-jarige man is een Zwitser, de nationaliteit van zijn slachtoffers is niet bekend.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.