Drie doden bij drie schietpartijen in Washington: politieagent verdacht

AP
Bij twee schietpartijen in winkelcentra nabij Washington op 24 uur tijd, zijn al twee mensen omgekomen. Twee anderen raakten gewond. Een 62-jarige politieagent wordt ervan verdacht achter die schietpartijen te zitten, meldt de politie. De man is opgepakt in de buurt van de plaats van de laatste schietpartij, meldt de politie. Hij wordt er ook van beschuldigd donderdag zijn vrouw neergeschoten te hebben, voor een school in de staat Maryland toen ze haar kinderen afhaalde.

"We hebben redenen om aan te nemen dat deze drie schietpartijen gelinkt zijn", aldus politiewoordvoerder Darryl McSwain tijdens een persconferentie.

De winkelcentra waar de schietpartijen zich voordeden bevinden zich in het graafschap Montgomery, in de staat Maryland en ten noorden van Washington.

De eerste schietpartij gebeurde vrijdag rond 11 uur in een winkelcentrum in Bethesda, en maakte drie slachtoffers, twee mannen en een vrouw. Een van de twee mannen is nadien omgekomen.

Iets later kwam het tot een tweede schietpartij in Aspen Hill, waar een vrouw is omgekomen. De twee winkelcentra liggen op enkele minuten rijden van elkaar.

De agent die ervan verdacht wordt achter de schietpartijen te zitten.
AFP De agent die ervan verdacht wordt achter de schietpartijen te zitten.
AP
AP
AP
AFP
AFP
AFP