Drie Britse toeristen, onder wie een kind, komen om bij crash van brug in IJsland

Bij het ongeluk kwamen drie Britse toeristen om het leven. Vier anderen zijn in levensgevaar.
Twitter Bij het ongeluk kwamen drie Britse toeristen om het leven. Vier anderen zijn in levensgevaar.
Drie Britse toeristen, onder wie een kind, zijn vanochtend omgekomen bij een zwaar verkeersongeval in IJsland. Hun 4x4 crashte van een brug en stortte acht meter lager neer in een rivierbedding.

Vier andere inzittenden, twee volwassenen en twee kinderen, werden met levensbedreigende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht, bevestigt de politie. Zij konden nog niet ondervraagd worden. 

Het ongeval gebeurde rond 9 uur op de Núpsvötn-brug, bij het nationaal park Skaftafell, tussen de plaatsen Kirkjubæjarklaustur en Höfn in het zuiden van het eiland.

Om een nog onbekende reden knalde de Toyota Land Cruiser door de reling van de brug en kwam bijna tien meter lager op de rotsen van een rivierbedding terecht. Het voertuig ging daarna vermoedelijk nog verschillende keren over de kop.

Reisgids Adolf Erlingsson reed kort na de crash over de brug en spreekt van een “verschrikkelijk ongeval”. Volgens de IJslander hadden de hulpdiensten de grootste moeite om de zeven inzittenden uit de 4x4 te bevrijden.

De oorzaak van het ongeluk is nog onbekend en wordt door de politie onderzocht.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.