Drie brandweermannen omgekomen bij ontploffing in Italië: “Mogelijk criminele daad”

Drie brandweermannen om het leven gekomen bij een ontploffing in Quargnento in Piemonte.
AFP Drie brandweermannen om het leven gekomen bij een ontploffing in Quargnento in Piemonte.
In het noorden van Italië heeft zich afgelopen nacht een ontploffing voorgedaan in een leegstaand pand. Daarbij zijn drie brandweerlieden om het leven gekomen, zo hebben de Italiaanse autoriteiten vandaag bekendgemaakt. Zij sluiten niet uit dat het om een “criminele daad” gaat.

Volgens de eerste elementen van het onderzoek is een team brandweerlieden ter plaatse gekomen na een melding van een gaslek in de gemeente Quargnento in Piemonte. Terwijl de brandweerlieden volop een brand bestreden, deed zich omstreeks 2 uur een ontploffing voor. Het gebouw stortte op hen neer.

“Alles doet denken dat de ontploffing bewust gewild was en doelbewust georganiseerd”, zei volgens het Italiaanse persbureau Agi procureur Enrico Cieri. “Er waren met intervallen meerdere explosies. Wij hebben elektrische kabels, een ontsteker en een gasfles gevonden”, verduidelijkte de procureur. Terwijl hij praat over een mogelijke “criminele daad”, sluit de procureur uit dat het om een terreurdaad gaat.

De omgekomen brandweerlieden waren 32, 38 en 46 jaar oud. Twee andere mensen en een carabinieri zijn gewond naar een ziekenhuis overgebracht. 

De omgekomen brandweerlieden in Quargnento waren 32, 38 en 46 jaar oud.
AFP De omgekomen brandweerlieden in Quargnento waren 32, 38 en 46 jaar oud.
Mogelijk gaat het om een “criminele daad” in Quargnento.
EPA Mogelijk gaat het om een “criminele daad” in Quargnento.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.