Drie brandweerlui sterven bij aangestoken brand om verzekering op te lichten: eigenaar pand opgepakt

Nadat een kleine brand ontstond, verzweeg de eigenaar dat meerdere gasflessen tot ontploffing zouden komen.
AP Nadat een kleine brand ontstond, verzweeg de eigenaar dat meerdere gasflessen tot ontploffing zouden komen.
Een brand in een leegstaande boerderij in de Noord-Italiaanse plaats Quargnento die drie mensen het leven kostte, is veroorzaakt door de eigenaar, die verzekeringspenningen wilde opstrijken. Dat heeft de officier van justitie Enrico Cieri op een persconferentie gemeld in Alessandria. De eigenaar is aangehouden en heeft bekentenissen afgelegd.

De brand leidde in de nacht van maandag op dinsdag tot explosies en de dood van drie brandweerlieden. Twee andere brandweerlieden en een politieman raakten gewond. 

De eigenaar heeft volgens de openbaar aanklager bekend dat hij zelf brand heeft gesticht. Onlangs had hij de dekking van de verzekering van de boerderij tot 1,5 miljoen euro verhoogd. Hij en zijn vrouw, die eveneens verdacht is, hadden flinke schulden. 

Tijdklok

In de boerderij had hij gasflessen opgeslagen die met een tijdklok tot ontploffing zouden komen. Door een fout vond er al om middernacht een kleine explosie plaats, waarna de brandweer uitrukte. Volgens het openbaar ministerie had de man het drama nog kunnen verhinderen als hij gemeld had dat er nog onontplofte gasflessen in het gebouw lagen, maar dat deed hij dus niet. De resterende flessen ontploften op het tijdstip dat er brandweerlui in het gebouw aanwezig waren, met alle gevolgen vandien.

Op het nachtkastje van de verdachte trof de recherche de gebruiksaanwijzing voor de tijdklok aan.

AP
AP
AFP
AFP
AFP
AFP
AFP4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • James Aster

  sterkte aan de colega s

 • Maxim Deruyck

  Wat een triestig drama.. 3 helden jammer genoeg het slachtoffer van een erg idioot complot om eventjes uit schulden te geraken..

 • Johan Vanhoutteghem

  Waartoe mensen toch allemaal in staat zijn als ze met hun rug tegen de muur staan.!?

 • Romy Scheidegger

  Rip