Drie arrestaties na vondst van grote hoeveelheid springstof in Duitse stad Trier

Politie bij het gebouw waar het explosief materiaal werd aangetroffen.
Harald Tittel/dpa Politie bij het gebouw waar het explosief materiaal werd aangetroffen.
De Duitse politie heeft drie mannen gearresteerd in verband met de vondst van een flinke hoeveelheid springstof in een huis in Igel, niet ver van Trier. In de kelder van de woning lag 50 kilo “zeer explosief'' materiaal opgeslagen. Om een zelfgefabriceerde bom die daarmee in elkaar was geknutseld onschadelijk te kunnen maken, werden 150 mensen uit de buurt geëvacueerd. De meesten werden opgevangen in een sporthal.

Politie, brandweer en explosievenopruimingsdienst rukten gisteravond massaal uit in de stromende regen. Bij elkaar waren volgens Duitse media tweehonderd mensen in touw in het dorpje Igel aan de Moezel. Een verdachte werd ter plaatse aangehouden, twee anderen later in Obermosel. Het gaat om mannen tussen de 19 en 24 jaar, afkomstig uit Duitsland en Luxemburg.

Het Openbaar Ministerie maakte vandaag bekend dat de springstof is gestolen bij een regionaal bedrijf, waar sinds januari vorig jaar driemaal is ingebroken. De laatste keer was tijdens de vakantieperiode deze winter. Toen verdwenen kant-en-klare explosieven. Wat het trio ermee van plan was, is nog volstrekt onduidelijk. Wel is vastgesteld dat de verdachten op afgelegen plekken al proeven hadden gedaan.

Harald Tittel/dpa2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • ivan Gabriels

    Ook in Duitsland,mensen met slechte bedoelingen blijkbaar.Politie goed werk verricht.

  • Ivo Torfs

    Veel goeds zullen ze wel niet in gedachten gehad hebben vrees ik.