Drie arrestaties na explosie opslagplaats Albanië

UNKNOWN

Na de explosies in een legeropslagplaats zijn drie Albanese functionarissen gearresteerd, zo heeft de politie van Tirana vandaag bekendgemaakt. De drie zijn ervan beschuldigd de veiligheidsmaatregelen voor de vernietiging van munitie en radioactief materiaal niet te hebben gerespecteerd.

Explosieve materialen
De drie zijn de 42-jarige Mihal Delijorgi en de 30-jarige Dritan Minxolli, bestuurders van de Albanese firma Alba demil die zorgt voor de vernietiging van explosieve materialen, alsmede de 55-jarige Ylli Pirani, hoofd van het bedrijf Meko dat munitie en wapens in- en uitvoert. Uit politiebron verluidde dat nog andere arrestaties kunnen volgen.

Zestien doden
Bij explosies in een militaire opslagplaats nabij de hoofdstad Tirana zijn zaterdag zeker zestien mensen omgekomen. Een dozijn mensen is vermist.

Minister van defensie Fatmir Mediu heeft gisteren ontslag genomen in verband met de ontploffingen. Enkele jaren geleden is Delijorgi, de vroegere voorzitter van de voetbalclub van Tirana, beschuldigd van corruptie en belastingontduiking. (afp/ka)