Drenkeling overleeft dertig uur op zee dankzij bruinvis

Screenshot
Een Texaanse visser is in het ziekenhuis nog volop aan het bekomen van zijn huiveringwekkend wedervaren op zee. Nadat het schipt was gezonken, dreef Joey Trevino door de sterke stroming weg van de andere drenkelingen. Eenzaam en alleen moest hij dit hachelijke avontuur zien te overleven. En toen zwom er een bruinvis voorbij...

Joey Trevino was zaterdag samen met zijn oom en twee vrienden aan het vissen in de Golf van Mexico toen hun boot plots water maakte en zonk tijdens de restanten van een tropische storm. Iedereen aan boord droeg een reddingsvest maar eens in zee dreef Joey af. De anderen werden zondag na 24 uur gered door een ander schip. Al die tijd wachtte de afgedreven visser op zijn redding.

"Je kijkt naar de wolken", zei hij. "Je kijkt naar alles om toch maar gefocust te blijven." De gedachten aan zijn vrouw en kinderen gaven hem kracht. Maar het was een ontmoeting met een bruinvis die hem vleugels gaf. "Het dier stootte tegen me aan en ik aaide hem; door die wonderlijke gebeurtenis veranderde mijn attitude", vertelde de 37-jarige Texaan. "De bruinvis gaf me weer hoop."

Dappere Joey hield vol tot opvarenden van een olietanker hem spotten. Zij verwittigden de Amerikaanse kustwacht en zo kon de man na een beproeving van meer dan dertig uur opnieuw op het droge gehaald worden. Enkele snijwonden en wat blauwe plekken niet te na gesproken, kwam de visser als bij wonder zonder zware verwondingen uit dit schrikbarende avontuur.