Drama op cruiseschip krijgt staartje: familie omgekomen peuter klaagt bedrijf aan

Chloë (1) kwam om het leven op een cruiseschip.
Familie Wiegand / Freedom of the Seas Chloë (1) kwam om het leven op een cruiseschip.
Het drama op een cruiseschip in Puerto Rico van afgelopen weekend, waarbij een peuter op tragische wijze om het leven kwam, krijgt een staartje. De ouders van de 1-jarige Chloë hebben een advocaat onder de arm genomen omdat zij ervan overtuigd zijn dat het ongeluk voorkomen had kunnen worden.

De 1-jarige Chloe Wiegand uit het Amerikaanse Indiana was vlak voor het ongeluk met haar grootvader aan het spelen op de kinderafdeling van het cruiseschip. Volgens een woordvoerder van de lokale autoriteiten stortte het meisje van de elfde verdieping naar beneden nadat haar grootvader haar per ongeluk uit zijn handen had laten glippen.

Justitie bekijkt momenteel of hij hiervoor kan worden vervolgd, maar daar willen de ouders niets van weten. Zij stellen dat de exploitant van het cruiseschip, Royal Caribbean International, nalatig is geweest. “Het verhaal dat nu verteld wordt, is niet de complete waarheid”, zei hun advocaat Michael Winkleman vandaag tijdens een persconferentie. “Ik denk dat de maatschappij schuldig is aan dit drama.”

“Ze wilde op raam bonken”

Op verzoek van de familie kwam Winkleman met een verklaring over het drama. Volgens hem speelde Chloë met haar grootvader in het kindergedeelte van het cruiseschip, waar het op een gegeven moment helemaal misging. “Chloë wilde op een van de ramen bonken zoals ze altijd deed bij de hockeywedstrijden van haar oudere broers. Haar grootvader tilde haar op en zette haar op een verhoging. Hij dacht dat er glas bij het raam was, zoals dat bij die hele muur het geval was. Dat was niet zo. Hij keek even om en zag dat Chloë in een oogwenk verdwenen was.”

Volgens de advocaat is het voor de familie onverteerbaar dat iemand van de bemanning waarschijnlijk een raam heeft opengelaten in een speeltuin voor kinderen. Dat er op zo'n plek en op zo'n hoge verdieping überhaupt een raam open kan, gaat er bij hen niet in.

“Waarom zou je dat soort verborgen gevaar hebben zonder enige waarschuwing, zonder enig teken of zonder enige kennisgeving?”, vraagt Winkleman zich af. “Chloe’s grootvader is kapot van het drama en kon alleen maar huilend vertellen dat hij niet in de gaten had dat er een raam open stond.”

Groot onderzoek

De politie is ondertussen een groot onderzoek begonnen. De familie mag tot die tijd Puerto Rico niet verlaten. Camerabeelden worden nagekeken en sommige passagiers ondervraagd.

Royal Caribbean meldde in een verklaring ‘diep bedroefd’ te zijn. “We hebben ons zorgteam beschikbaar gesteld om het gezin te helpen met alle middelen die ze nodig hebben. Uit respect voor hun privacy zijn we niet van plan om verder commentaar te geven op het incident.”

Het meisje Chloë
Familie Wiegand Het meisje Chloë67 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • coppens jean-pierre

  Allez lezen. De actie van de ouders, het aanklagen van het cruiseschip , is waarschijnlijk een zet tegen het onderzoek van justitie om de grootvader te vervolgen.

 • Felix Petri

  Als die man het kind al heeft moeten op tillen zat dat raam toch voor kinderen op een onbereikbare hoogte. Het is erg voor die man maar ik denk toch dat hij verantwoordelijk is. Dan hij draait zich even om??? en dat terwijl je je kleinkind net op een hoogte hebt gezet, vreemd. Stel dat er geen enkel raam zou open kunnen en er breekt bv. brand uit waardoor er nog weinig vluchtwegen zijn, dan wordt de maatschappij hiervoor aangeklaagd. Probeer maar eens goed te doen.

 • Paul Stausens

  De advocaat ruikt geld. Hoe absurd ook, hij zal wel voor u pleiten, en cassa cassa voor hem. Eigen verantwoordelijkheid bestaat blijkbaar niet meer.

 • Diane Bernaerts

  Moeten er dan bij elk openstaand raam bordjes gehangen worden: "Pas op: open raam!"? Dat zié je toch?

 • Cecarine De Smet

  De grootvader moest gecontroleerd hebben of deze plaats veilig was, hij blijft verantwoordelijk. En ik vind het smerig dat de familie nu alles uit de context van de realiteit haalt en het cruiseschip wil aanklagen. Het is een vreselijk.drama. alleszins veel sterkte aan de familie