Drama in Frankrijk: boer in tractor overrijdt eigen dochtertje (1,5)

Foto ter illustratie
reuters Foto ter illustratie
Een Frans meisje (1,5 jaar) is zondagavond om het leven gekomen bij een jammerlijk ongeval. Het kindje viel uit de tractor die door haar eigen vader werd bestuurd en kwam onder de wielen terecht.

De aanrijding gebeurde omstreeks 19.30 uur in de landelijke plaats Pannecé, zo’n vijftig kilometer ten noorden van Nantes in het West-Franse departement Loire-Atlantique.

De kweker trok met zijn tractor een met drinkwater gevulde tankwagen voort en was op weg naar zijn schapen op de velden. Zijn dochtertje reed mee in de cabine. Het kindje viel uit de zetel en de deels geopende cabine en kwam onder het landbouwvoertuig terecht. Haar vader kon de aanrijding niet vermijden.

De hulpdiensten zetten meteen de grote middelen in. Een traumahelikopter, de brandweer en een MUG-ambulance kwamen ter plaatse, maar hulp mocht niet meer baten. Het kindje overleed ter plekke.  De precieze omstandigheden van het ongeval worden verder onderzocht.

Volgens de lokale krant L’Éclaireur reed het meisje wel vaker met haar vader in de tractor mee.  De ouders zijn in shock naar een ziekenhuis in Nantes overgebracht.
11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Christine Laevers

  Op het Franse platteland zijn er zo goed als geen crèches omdat er onvoldoende kinderen zijn Schooltjes worden ook gesloten. Veelal werkt de vrouw buitenshuis om het bedrijf recht te houden of te ondersteunen. Het is allemaal zo simpel niet. Maar elke landbouwmachine is inderdaad een werkvoertuig. Ik blijf er als volwassene altijd 3 meter of meer van af. Wat een tragedie!

 • Frederik Boogaerts

  Een kind hoort ook niet in een tractor dat is een werkvoertuig

 • Soraja Salluyts

  Zo zie je dat tractors niet de veiligste dingen zijn rip meid rust zacht wens de ouders toch veel sterkte toe een ongeval kan iedereen overkomen natuurlijk

 • Nathalie Hoornaert

  Verschrikkelijk! Veel sterkte

 • guilbert vannimmen

  Wat een vreselijk ongeval. Hoe kom je dat te boven...