Drama in Frankfurt: kind wordt onder aanstormende trein geduwd en overlijdt, man opgepakt

EPA
Het centraal station in de Duitse stad Frankfurt is opgeschrikt door een onwaarschijnlijk drama. Volgens getuigen werd vanmorgen een jongetje (8) samen met zijn moeder (40) op de sporen geduwd net op het moment dat een trein kwam aanrijden. De politie die massaal ter plaatse is, heeft bevestigd dat het achtjarige slachtoffertje is overleden. Zijn moeder verkeert in shock en is overgebracht naar het ziekenhuis. Volgens Duitse media wilde de dader ook nog een derde persoon op het spoor duwen. De politie onderzoekt de zaak als opzettelijke doodslag.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De exacte omstandigheden waarin het tragische voorval heeft plaatsgevonden, zijn vooralsnog onduidelijk. Het gebeurde rond 10 uur op spoor 7. 

Op Twitter deelde de politie mee dat een kind en zijn moeder door een man moedwillig op de sporen werden geduwd. Net op dat moment kwam er een hogesnelheidstrein aangereden. De mama had maar een fractie van een seconde de tijd om te reageren. Ze kon zichzelf ternauwernood in veiligheid brengen door opzij te ‘rollen’ naar de smalle ruimte tussen twee sporen in, maar ze kon haar zoontje niet meer tijdig vastgrijpen. Voor het achtjarige jongetje kwam alle hulp te laat. Hij werd door de trein overreden en stierf ter plekke.

De moeder verkeert in shock en is overgebracht naar het ziekenhuis. Volgens sommige media raakte ook zij gewond, maar is niets geweten over de ernst van haar verwondingen.

EPA

Volgens een ooggetuige bevonden zich vele kinderen op het perron ten tijde van de aanval. Lokale zender Hessischen Rundfunk spreekt van verschrikkelijke scènes die zich op het spoor hebben afgespeeld. Mensen die het zagen gebeuren, stortten in en begonnen te huilen. Een treinbegeleidster die alles voor haar ogen zag afspelen vanop de trein, schreeuwde het uit. Enkele personen moesten medische bijstand krijgen. 

Getuigen spraken over een verdachte die donkere kledij droeg. Sommige personen snelden de vluchtende dader achterna. De politie kon volgens Duitse media met hulp van enkele passanten een man van Afrikaanse origine in het station oppakken, zo melden Focus en Bild. Het zou gaan om een Eritreeër. De politie onderzoekt de zaak als opzettelijke doodslag. Verdachte en slachtoffers kenden elkaar niet. De man had nog geprobeerd om een derde persoon op het spoor te duwen, maar die persoon kon zich verweren. Over het motief van de dader is nog niets bekend.

De tragedie heeft ook invloed op het spoorverkeer. Vier sporen zijn afgesloten en heel wat treinen hebben vertraging. De politie kwam massaal ter plaatse samen met zestien ambulances en een traumahelikopter.

Minister van Binnenlandse Zaken en Heimat, Horst Seehofer heeft aangekondigd zijn vakantie te onderbreken voor een crisisoverleg met de veiligheidsdiensten over de schokkende daad in Frankfurt. Morgen zou er een persconferentie volgen.

EPA

Het drama volgt na een gelijkaardig incident op 20 juli. Toen duwde een 28-jarige man van Servisch-Kosovaarse afkomst, Jackson B., een 34-jarige vrouw voor een trein in het station van het Duitse Voerde in deelstaat Noordrijn-Westfalen. Zij overleefde dat niet. Omstanders hielden de man vast tot de politie arriveerde en hem arresteerde. De 28-jarige dader zit op beschuldiging van moord in voorhechtenis. Volgens getuigen was de man zonder iets te zeggen de vrouw in de rug genaderd en duwde hij haar dan op de sporen. Dader en slachtoffer kenden elkaar niet. De 28-jarige man zou uit moordlust gehandeld hebben. Hij weigert uitleg te geven over zijn daad. 

EPA
AP
EPA
EPA



74 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Bertrand Janses

  Bert Janses: En politici van Europa? Ogen dicht, politiek correct blijven en desnoods de ngo's nog wat ondersteunen om dit soort vluchtelingen van de kust van Lybie met hun veerboot (redding????) de hele Middellandse zee over te steken om naar Europa te brengen?!?

 • Toon Schouteden

  In eigen land laten berechten.

 • ruben block

  multi cul werkt.alleen voor de politieker,die niet met het openbare vervoer moet.en niet onder de mensen moet komen.

 • Benedicte Bertrand

  Hoe lang gaat het nog duren die invasie ? In zwitserland hebben ze daar geen last van? Volgt dat voorbeeld aub!

 • DIRK VAN DESSEL

  Dat komt er van door de binnendringende "vluchtelingskes ocharme" onvoldoende aan preventieve screening te onderwerpen uit onterechte politieke-correct schroom.