Doorbraak in Oostenrijkse gruwelmoord op meisje (7): 16-jarige buurjongen opgepakt

De kist met het lichaampje wordt weggebracht.
AFP De kist met het lichaampje wordt weggebracht.
De politie in Wenen heeft een 16-jarige jongen van Tsjetsjeense afkomst opgepakt in het onderzoek naar de gruwelmoord op een zevenjarig meisje.  

Huisvuilophalers troffen het lijkje zaterdagochtend aan in een afvalcontainer van het appartementsgebouw waar ze woonde. Het kind werd de avond voordien als vermist opgegegeven.  De politie kwam meteen met verschillende ploegen ter plaatse en startte een zoektocht die zonder resultaat bleef.

De jongen woont in hetzelfde gebouw in het district Döbling en zegt in "een vlaag van woede" te hebben gehandeld, zo meldde een politiefunctionaris op een persconferentie.  

Doucheruimte

De buurjongen die het meisje persoonlijk kende, werd in de nacht van maandag op dinsdag opgepakt. Volgens de politie kwam hij het meisje vrijdagnamiddag tegen op de binnenplaats van het appartementsgebouw Dittes-Hof. De dader lokte het kind mee naar zijn appartement. In de flat leidde hij haar naar de badkamer. Hij duwde haar de doucheruimte in en sloeg met een groot mes toe.  "Het hoofd was haast van de romp gescheiden", aldus Michael Mimra van de Weense politie.

Speurhonden leidden de politie naar het appartement. De dader had de badkamer na de feiten gekuist, maar speurders troffen nog bloedresten aan. De 16-jarige verklaarde eerst nog dat hij zich op school in de vinger had gesneden. De jongen en zijn familie emigreerden jaren geleden uit Tsjetjenië en hebben de Oostenrijkse nationaliteit verkregen.

De jonge dader vertoonde amper emotie tijdens zijn verhoor, zegt de advocaat van de nabestaanden van het meisje. Hij dankt namens haar familie de speurders voor de snelle doorbraak.  De  moeder van het kind durfde na de  vondst dagenlang haar woonst niet uit, aldus nog de advocaat.  De moord leidde tot grote consternatie in Oostenrijk.

AFP35 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Harry Claus

  een reden om daar niet meer te gaan eten, wat is er verkeerd aan dat dat jongetje met zijn voetjes eet, als hij geen armpjes heeft, ik zou de manager al buiten zetten, die heeft werkelijk niet minste grijntje mee gevoel.ik zou dat jongetje juist bewonderen.

 • Robert Van Garderen

  Verwarde mens...

 • Kris Delen

  Rijp voor de psychiatrie, voor de rest van zijn leven

 • Hafi Bouu

  Dit is niet normaal hij Is maar 16 jaar oud En snijd hoofd af Waar gaan wij naar toe Ik ben tegen doodstraf maar ik begin te twijfelen

 • Lutgard Crombez

  Een jongen uit Tsjetsjenië, waarschijnlijk ook getuige geweest van gruwel in de oorlog en dan zouden ze Syrische kinderen ook naar Europa halen, ik zou niet willen instaan voor de gevolgen hier....