Door migranten gekaapt schip veilig in Malta na verovering marine

Aan boord van de El Hiblu 1 bevinden zich 108 migranten.
Screenshot Youtube Aan boord van de El Hiblu 1 bevinden zich 108 migranten.
Het vrachtschip dat gisteren op de Middellandse Zee werd gekaapt door migranten die door de bemanning waren gered, is aangekomen op Malta. De Maltese marine veroverde de tanker vanmorgen vroeg en begeleidde hem daarna naar de eilandstaat.

De El Hiblu 1 arriveerde omstreeks 08.45 uur in de haven van de Maltese hoofdstad La Valetta. Aan boord van het schip waren verscheidene militairen met wapens te zien en tientallen migranten, meldt persbureau AP.  

Volgens een woordvoerder van de Maltese marine worden de migranten overgedragen aan de politie voor verder onderzoek.

Mariniers veroverden de ​​tanker vanmorgen vroeg en droegen de controle over de El Hiblu 1 weer over aan de kapitein. 
Nieuwssite Malta Today rapporteert dat de speciale operatie werd uitgevoerd met een marinehelikopter, twee snelle interventieboten en een patrouilleschip.

Opstand

Aan boord bevonden zich 108 vluchtelingen die door de bemanning van de El Hiblu 1 uit zee werden geplukt. Ze kwamen gisteren in opstand toen duidelijk werd dat ze zouden worden teruggebracht naar Libië en namen ze de leiding over de tanker, zo meldden Italiaanse media. Het schip vaart onder Palauaanse vlag, een eilandengroep in Oceanië.

Autoriteiten in Malta en Italië zeiden dat de migranten de bemanning had gedwongen het aan Libië gebonden vaartuig op koers naar het noorden in de richting van Europa te brengen. De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken sprak van “de eerste piraterij op volle zee met migranten”.




26 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • jan wuyts

  de klus is half geklaard volgende stap terug naar Libië en aldaar voor het gerecht !!

 • Gerry Cle

  Belachelijk om deze vluchtelingen met piraten te vergelijken. Deze kaping was helemaal niet gepland en is er pas gekomen toen ze hoorden dat ze terug naar Libië werden gebracht. Het lijken wel de middeleeuwen waar de 'heren' de bevolking uitbuiten en als er ene een brood stal werd die als een crimineel terechtgesteld.

 • Ludovic De Beuckeleer

  direct terug naar Libië en daar laten berechten voor piraterij , eens kijken of de volgende dan nog goesting zullen hebben om zoiets te doen. en als er in de toekomst kapiteins zijn die de andere kant uitkijken als ze een stipje zien zou mij dat niet verwonderen, en ik geef ze nog gelijk ook .

 • HUGO VERLOT

  Direct terug sturen naar Libië. Gedaan met bepampering.

 • Janneke Alsberg

  Perfecte actie van het leger , en nu allemaal terug naar Tripoli en de Subsahara. En dat ze ginder hun vertaal vertellen in sociale media en rond de dorpsscholen