Door merg en been: kleuter treurt bij graf van zijn doodgeboren tweelingbroer

Brooke Myrick
Een foto die door merg en been gaat: Walker Myrick treurt bij het graf van zijn identieke tweelingbroer die hij nooit gekend heeft. Het vijfjarige kind had net zijn eerste schooldag achter de rug en wilde die mijlpaal absoluut delen met zijn enige echte zielsgenoot.

Het plaatje dateert al van 2012, maar lokt nu een pak emotionele reacties uit. "Op het moment zelf vond ik het een prachtig teken van de fantastische band die ze samen hebben", aldus zijn moeder Brooke. "Terwijl ik de baby nog uit de wagen aan het halen was, spurtte hij al het kerkhof op. Toen ik aankwam, was hij al druk bezig met te vertellen hoe zijn dag verlopen was. Die foto heeft veel voor mij betekend. Ik heb altijd gewild dat Walker zijn kleine broer nooit zou vergeten."

Willis stierf na 23 weken zwangerschap als gevolg van het tweelingtransfusiesyndroom (TTS), een zeldzame aandoening waarbij het ene kind meer bloed krijgt dan het andere. Walker heeft zijn broer met andere woorden nooit gezien. Maar zelfs nu hij negen jaar oud is, vraagt hij nog om de haverklap of hij naar zijn graf mag. Om te praten of cadeautjes achter te laten. "Ze hebben echt een speciale band en die zal als tweeling niet zo snel verdwijnen. Volgens mij voelt hij daar een moment van rust. Zijn broertje is altijd bij hem, hij praat zelfs met zijn vrienden over Willis."

Voor Brooke werd de bevalling een bevreemdend moment van vreugde en verdriet tegelijk."Pas na twee dagen was ik mentaal klaar om Willis te zien. Ik heb hem vastgehouden, gekust en voor hem gezongen." De familie zamelt nu jaarlijks geld in om meer bewustwording te kweken voor TTS.

Brooke Myrick