Door Irak uitgeleverde verdachte bekent moord op Duitse Susanna (14)

Het 14-jarige slachtoffer Susanna Feldman en de voortvluchtige dader Ali Bashar (20).
DPA/ Polizei Het 14-jarige slachtoffer Susanna Feldman en de voortvluchtige dader Ali Bashar (20).
De Irakees Ali Bashar heeft aan de Duitse justitie bekend dat hij de veertienjarige Susanna heeft vermoord. Hij ontkende dat hij het meisje heeft verkracht.Dat zei hoofdofficier van justitie Oliver Kuhn vanavond.

Bashar zei tijdens het verhoor dat Susanna door een val verwondingen aan haar gezicht had opgelopen. De man zou bang zijn geweest dat ze naar de politie zou stappen en dan zou zeggen dat ze die had opgelopen door toedoen van de Irakees.

De Irakees was als vluchteling naar Duitsland gekomen en vluchtte afgelopen week uit Duitsland naar Irak, toen hij als verdachte van de moord op Susanna uit Mainz in beeld was gekomen. Hij werd in de nacht van donderdag op vrijdag opgepakt, niet ver van de Turkse grens, in een hotel in Zakho in het autonome Koerdische Noord-Irak. 

Gisteren werd hij op het vliegtuig naar Duitsland gezet. Hij is vandaag voorgeleid. Het verhoor van de Irakees duurde zes uur.  Bashar bekende al aan de Koerdische politie. Tegen hen zei hij dat hij onder invloed van drank en drugs ruzie met het meisje had gekregen. De tweede verdachte van de moord, een 35-jarige man uit Turkije, kon eerder in Duitsland zelf al worden 

Susanna verdween op 22 mei en haar lichaam is woensdag pas gevonden. Haar dood heeft in Duitsland tot een golf van verontwaardiging geleid. Zo hielden parlementariërs van de Alternative für Deutschland (AfD) onaangekondigd een moment stilte voor Susanna in de Bondsdag, de Duitse Tweede Kamer.
42 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Johan Baele

  En dat laten ze nog eens terug komen wij zullen wel blijven betalen Europa de pot op. Laat hem ginder en zal geen luxe gevangenis zijn.

 • Jonas Buyle

  Veel succes int cachot.

 • JAN krommentak

  had een strafblad om u tegen te zeggen , overvallen , gevechten en verkrachting van een jonge vluchtelinge maar het gerecht greep niet in , klinkt zeer bekent met alle gevolgen ! een meisje werd vermoord en dat had men kunnen voorkomen !

 • Janneke Maan

  En? Is hem nog niet terug vrij??

 • eric debanne

  De doodstraf voor zulke smerig gespuis ! Asielzoekers illegalen migranten een rotzooi die overal alles onveilig maken en meisjes verkrachten en doden !!! Nu hoor je niets van links eh ??? Unia calvo enz...