Doodziek meisje (6) maakt grootste droom waar: politieagente worden

Facebook Freeport Police Department
Abigail Arias, een 6-jarig meisje met nierkanker, had van kleins af één grote droom: politieagente worden. Gisteren werd die droom werkelijkheid toen ze officieel werd beëdigd als “politieagent voor het leven” in de Texaanse stad Freeport.

Abigail heeft een Wilms-tumor, een zeldzame vorm van nierkanker die voorkomt bij vooral kleinere kinderen. “De chemo en bestraling hebben niet gewerkt. Ze is nu in Gods handen, haar familie bidt voor een mirakel”, vertelde politiechef Raymond Garivey Jr. aan nieuwszender CNN.

“De dokters hebben gezegd dat het tijd is om nog te genieten van het leven”, vertelde haar moeder, Ilene Arias, aan de lokale tv-zender KTRK. “Extreem zwaar, we hebben wekenlang gehuild.”

Slechteriken in lichaam

Garivey ontmoette Abigail in december op het evenement ‘Pancakes with Santa’ van de politie. Toen drukte het meisje haar grootste wens uit: later agent worden. “Haar geweldige glimlach en wil om ‘de slechteriken’ in haar lichaam te blijven bestrijden, zetten mij aan om haar droom te laten uitkomen”, zei Garivey nog. “Ze is een geweldig inspirerend meisje.”

De politiechef contacteerde een bedrijf, dat zorgde voor een aangepast Freeport-uniform, speciaal ontworpen voor Abigail. Abigail kreeg er ook een echte politieriem bij. Tijdens haar eedaflegging werd ze omringd door haar familie en politieagenten uit de hele staat. “Een magisch moment”, aldus de politiechef.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Housen Mrabet

    Wanneer gaat de wereld veranderen dat geld niet belangrijk is zodat er meer kan gedaan worden voor deze ziekelijke misselijke kankers ipv chemo alleen wens je veel beterschap kleine meid

  • Bruno Draulans

    Maar soms zijn het zulke mooie momenten die aanzet geven tot een mirakel.

  • Hans Ooms

    for life ... hadden ze ook een betere woordkeuze van kunnen maken .... hopelijk komt ze erdoor en mag ze later echte politie agente worden!