Doodstraf voor terroristen die 22 doden op hun geweten hebben in Bangladesh

De verdachten worden naar de rechtszaal geleid.
AFP De verdachten worden naar de rechtszaal geleid.
Een rechtbank in Bangladesh heeft zeven terroristen veroordeeld tot de doodstraf voor een aanslag op een café in 2016. Daarbij werden 22 mensen vermoord, voornamelijk buitenlanders.

Volgens de openbaar aanklager waren de zeven mannen betrokken bij de planning van de aanslag. Ze behoren tot Jamaat-ul-Mujahideen Bangladesh, een groep die een shariaregering wil vestigen in het overwegend islamitische land. Getuigen verklaarden dat de daders na de uitspraak uitdagend “Allahu Akbar” (God is de grootste; nvdr) schreeuwden.

De aanslag op het populaire café-restaurant in de diplomatieke wijk van Dhaka schokte het land. Vijf islamitische militanten bestormden op 1 juli de Holey Artisan, gijzelden bezoekers en vermoordden hen in de daarop volgende twaalf uur. Negen Italianen, zeven Japanners, een Amerikaan en iemand uit India waren onder de doden. De aanvallers werden ook gedood door commando's van het leger.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.