Doodstraf voor moord op twee Scandinavische toeristes in Marokko in beroep bevestigd

Louisa Verstager-Jespersen en Maren Ueland.
Facebook/DR Louisa Verstager-Jespersen en Maren Ueland.
Een Marokkaanse antiterreurrechtbank heeft vandaag in beroep de doodstraf bevestigd voor drie mannen die schuldig werden bevonden aan de moord op twee Scandinavische toeristes in december vorig jaar. Een vierde man zag zijn straf verzwaard van levenslang naar de doodstraf.

De rechtbank van Salé, nabij Rabat, bevestigde eveneens de straffen van 19 verdachten, die 5 tot 30 jaar cel kregen, en verzwaarde de celstraf van een andere persoon van 15 naar 20 jaar.

De Deense 24-jarige studente Louisa Vesterager Jespersen en haar Noorse 28-jarige vriendin Maren Ueland werden gruwelijk vermoord toen ze aan het kamperen waren op een afgelegen plek in de Hoge Atlas, een toeristische trekpleister voor wandelaars. In totaal werden 24 mannen in verdenking gesteld omdat ze gelinkt zijn aan de moorden of omdat ze tot een jihadistische cel behoren.

In Marokko zijn sinds 1993 geen doodvonnissen meer voltrokken. 

EPA2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Nikolaas Bouman

    Dit noem ik nog eens gerechtigheid. De lafaards krijgen kun verdiende loon. Hulde en respect voor het Marokkaanse gerecht!

  • jan wuyts

    Verschillende gevangen gehouden Belgische IS strijders hebben ook de Marokkaanse nationaliteit ze kunnen evenzeer in Marokko berecht worden.