Doodsoorzaak van zangeres Cilla Black bekend

GETTY
De Britse zangeres Cilla Black blijkt gestorven te zijn aan een beroerte nadat ze was gevallen op haar balkon. Dit heeft de lijkschouwer vandaag bevestigd tegenover de BBC.

Niet geleden
De 72-jarige zangeres was afgelopen weekend aan het zonnebaden bij haar villa in het Spaanse Estepona, stond op en verloor haar evenwicht. Ze viel op haar hoofd en raakte bewusteloos. Ze overleed vervolgens aan een beroerte en zou volgens de lijkschouwer niet hebben geleden.

"Diep geraakt door steunbetuigingen"
De drie zonen van de artieste hebben de overtuigende conclusies van de autopsie bekendgemaakt. Ze kregen van de Spaanse autoriteiten toestemming om op korte termijn haar lichaam naar Groot-Brittannië te brengen voor de begrafenis. "We zijn kapot van het verlies van onze moeder, maar ook diep geraakt door alle steunbetuigingen van haar vrienden, fans, publiek en de media", lieten Robert, Ben en Jack Willis in een verklaring weten. "De Spaanse autoriteiten hebben ons verteld dat we moeder nu thuis mogen brengen. We hopen dat we dit zo snel mogelijk kunnen doen." Het is nog niet bekend waar en wanneer de uitvaart is.

You've lost that lovin' feelin'
Black is bekend van de hits Anyone who had a heart, You're my world en You've lost that lovin' feelin'. Ze heeft een showbizzcarrière van vijftig jaar gehad. Black was ook een bekend tv-gezicht. In de jaren tachtig en negentig presenteerde ze de programma's Blind Date en Surprise Surprise. John Lennon en Paul McCartney schreven haar eerste single, Love of the loved, die in 1963 uitkwam.

ANP
EPA