Doodgeslagen Nederlander (34) op Mallorca komt uit Amsterdam, politie zoekt 5 jongeren

Een cameraman filmt de plek in Son Ferriol waar de Nederlander vanochtend werd aangetroffen. Hij werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht waar hij bezweek.
EPA Een cameraman filmt de plek in Son Ferriol waar de Nederlander vanochtend werd aangetroffen. Hij werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht waar hij bezweek.

De 34-jarige Nederlandse toerist die vanochtend overleed nadat hij door vijf jongeren ten oosten van Palma de Mallorca in elkaar werd geslagen, komt uit Amsterdam. Dat meldt het Nederlanse ministerie van Buitenlandse Zaken. De Spaanse politie onderzoekt het incident als een moordzaak en is op zoek naar de daders.

De Amsterdammer werd vrijdagochtend rond vijf uur aangevallen door vijf personen bij een benzinestation in de wijk Son Ferriol (ten noorden van de luchthaven van Palma de Mallorca). Hij werd bewusteloos geslagen. Hulpverleners brachten het slachtoffer in kritieke toestand naar het Academisch Ziekenhuis Son Espases, maar hij bezweek kort nadat hij daar aankwam. Over de oorzaak van de vechtpartij is niets duidelijk.

De man was met zijn vader op Mallorca. Voor zover bekend waren de twee op vakantie. Of de vader van het slachtoffer erbij was toen zijn zoon werd aangevallen, is onduidelijk.

Krottenwijk
De aanvallers zouden te zien zijn op beelden van een bewakingscamera. In de omgeving wordt naar sporen van de daders gezocht. Het onderzoek richt zich ook op een krottenwijkje anderhalve kilometer ten zuiden van de plek waar de Nederlander is aangevallen. Dit wijkje Son Banya is berucht door drugshandel.

De Spaanse politie heeft de Nederlandse ambassade ingelicht, waarna contact is opgenomen met de familie van de man.  Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken staat in contact met de familie van de Amsterdammer en zijn vader. 

Son Ferriol ligt ten noorden van de luchthaven van Mallorca.
ANP Son Ferriol ligt ten noorden van de luchthaven van Mallorca.20 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Marcus Camps

  Rijden wel eens met fiets langs daar om te vertrekken. Vier km van de kust zowat. Daar in de nacht rondhangen ? Duidelijk een junkie die filmmaker. Je oogst wat je zaait.

 • Dick van Aggelen

  De man is de bekende filmmaker en cutter Wouter van Luijn.

 • Anthony van der Borght

  Ze gaan pas beseffen wat dat ze gedaan hebben als ze in de gevangenis zitten... dan zal het zijn sorry .. maar de sorry komt te laat !!!!!

 • Heidi Werbrouck

  Hoed lezen Victor, hij bevond zich niet in die krottenwijk maar anderhalve kilometer verder aan een tankstation. Het onderzoek richt zich op de krottenwijk. Mallorca is al lang Mallorca niet meer...

 • Lieve Vandamme

  Oost-West, thuis toch nog altijd best!!! Vooral in deze tijden van agressie, drugs drank, geweld. Sommigen draaien er hun hand niet voor om iemand te vermoorden. Dood geslagen......zo triest.....