Dood en vernieling bij verschillende aanslagen in Afghanistan

EPA
Opstandelingen hebben vanmorgen in het oosten van Afghanistan minstens vier aanslagen gepland - twee van hun bommen ontploften, twee andere konden vooraf door de politie onschadelijk gemaakt worden. Bij de aanslagen kwamen volgens officiële cijfers drie aanvallers en twee bewakers van de geheime dienst om het leven. Vijf mensen liepen bovendien verwondingen op.

Voor het gebouw van de nationale veiligheidsdiensten in Jalalabad was een zelfmoordterrorist in een met springstoffen geladen voertuig tot aan de deur van de geheime dienst gereden, aldus een zegsman van de provincie Nangarhar. Bij de explosie kwamen twee bewakers om en werden drie anderen verwond.

Bij een gelijkaardige aanval liepen twee soldaten verwondingen op. Een auto was nabij een militaire controlepost in Pul-e-Alam ontploft, zei een zegsman van de provincie Logar. De explosieven werden vanop afstand ontstoken. De taliban eisten de verantwoordelijkheid voor beide aanslagen op.

In het nabijgelegen district Baraki Barak schoot de Afghaanse politie een vermoedelijke zelfmoordterrorist dood, vooraleer hij zich kon opblazen, aldus de zegsman. Ook in de hoofdstad Kaboel doodde de politie een vermoedelijke aanslagpleger. Hij was onderweg in een auto vol explosieven, zei de politiecommissaris van Kaboel. De bommen konden onschadelijk gemaakt worden.

REUTERS
EPA
AFP
AP