Donaties stromen binnen voor doodzieke Harry (5) die F1-auto kreeg van Lewis Hamilton

Harry Shaw.
Twitter HarrysPledge5 Harry Shaw.
Na het eerbetoon van Formule 1-coureur Lewis Hamilton aan zijn doodzieke fan Harry Shaw stromen de donaties op de geldinzamelingspagina van de 5-jarige jongen binnen. Iets meer dan vier dagen later staat de teller al op meer dan 150.000 Britse pond (ruim 170.000 euro). Hoewel de jonge fan elk moment kan overlijden, hopen zijn ouders met het geld onderzoek naar botkanker te stimuleren. “Zodat andere kleine Harry's een betere overlevingskans hebben.”

De breekbare boodschap van de jonge Harry Shaw uit het Britse Redhill en de reactie van coureur Lewis Hamilton gingen zondag en maandag de wereld over. De terminale jongen - die kampt met een Ewingsarcoom, een vorm van botkanker - nam uit het ziekenhuisbed een videoboodschap op voor zijn idool Hamilton. “Hallo Lewis Hamilton. Succes met het winnen van de race in Spanje. En bedankt voor alle cadeautjes. Veel liefs van Harry en vaarwel.” De coureur deelde de boodschap voorafgaand aan de Grand Prix van Barcelona op zijn account op Instagram. Hij noemde Harry ‘zijn vriend‘. “Dankjewel, je bent mijn inspiratie vandaag, Harry. Ik zal proberen je trots te maken.”

Wat volgde leest als 
een jongensboek. Hamilton won de race en droeg de winst op aan zijn ‘engel’ Harry. Zijn team Mercedes besloot diezelfde avond nog een Formule 1-bolide naar het ouderlijk huis van Harry over te vliegen, samen met de beker en racehandschoenen van Hamilton.

Harry en vader James poseren met de Mercedes-wagen en de door Hamilton in Barcelona gewonnen beker.
Twitter HarrysPledge5 Harry en vader James poseren met de Mercedes-wagen en de door Hamilton in Barcelona gewonnen beker.

Trots

Vader James sprak van een ‘enorme boost’ in een ‘erg moeilijke tijd’. De foto's van Harry met de beker, van hem en zijn vader die met een lach op hun gezicht de racewagen bewonderen, werden massaal door de media opgepikt en gedeeld op sociale media. Ook beroemdheden als oud-voetballer en commentator Gary Lineker en tennisser Novak Djokovic noemden de jonge fan in het openbaar. 

“Ik ben zo trots dat Harry, onze prachtige zoon, door zoveel mensen is gezien en zoveel mensen heeft weten te raken’’, zei James gisteren in Britse media. “Dat zijn verhaal is te lezen van Nieuw-Zeeland tot Venezuela.”

Ik ben zo trots dat Harry, onze prachtige zoon, door zoveel mensen is gezien en zoveel mensen heeft weten te raken

James Shaw

Lees door onder de tweet.

Gary Lineker on Twitter

The amazing @HarrysPledge5 has now raised over £70k for research into children's cancer @royalmarsden . It's been so inspiring to see Harry and his family share their story to help others. Please help them raise even more https://t.co/jd26IQ3ACM

Donaties

Ondertussen stromen de donaties binnen op de inzamelingspagina die Harry's ouders hebben opgezet om onderzoek naar de zeldzame kanker van hun zoontje te stimuleren. Stond de teller zondag voor de race nog op zo'n 10.000 pond, inmiddels is de grens van 150.000 pond gepasseerd. Vader James zegt dat het gezin op die manier hoopt ‘hun steentje aan de toekomst’ bij te dragen. 

“Harry gaat dood, misschien wel vanavond. We weten dat we hem niet gaan genezen, maar we proberen een klein beetje bij te dragen aan een toekomstige therapie. Als een ander gezin dat ook weer doet, en daarna weer een ander, wie weet, hebben andere kleine Harry's dan over tien jaar een betere overlevingskans.”

Bekijk hieronder de videoboodschap van Harry aan Lewis Hamilton: 

Harry, you don't know how much this message means to me buddy. Thank you so much, you are my inspiration today Harry. I will try to make you proud. You are such a strong boy, I wish I was as strong as you, I wanted the world to see how strong you are and ask everyone to send their best wishes and prayers to you during this hard time. Sending you love Harry. God bless you. Your friend, Lewis #keepfighting #nevergiveup #wewinandwelosetogether

243.1k Likes, 6,046 Comments - Lewis Hamilton (@lewishamilton) on Instagram: "Harry, you don't know how much this message means to me buddy. Thank you so much, you are my..."
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jozef Beunen

    Sterkte Harry, hopelijk kan je een voorbeeld zijn voor anderen en blijf je nog langer bij ons dan de dokters je geven.

  • David Bogaert

    De f1 auto stond er om naar te kijken maar kreeg die niet hoor (weet je wel wat dat kost) . Hij heeft wel de beker gekregen.