Donald Trump verleent gratie aan mediamagnaat die het voor hem opnam

Conrad Black.
AP Conrad Black.
De Amerikaanse president Donald Trump heeft gratie verleend aan de voormalige mediamagnaat Conrad Black. Black was in 2007 in de VS veroordeeld voor fraude en belemmering van justitie. Hij zat 3,5 jaar in de cel.

De 74-jarige Black is ook bekend onder de titel baron Black de Crossharbour. Hij stond zijn Canadese nationaliteit af om in Groot-Brittannië in het Britse House of Lords te kunnen zetelen.

Hij stond ooit aan het hoofd van Hollinger, het derde grootste persbedrijf ter wereld en verdedigde vaak de acties van Trump. Vorig jaar bracht hij een boek uit over de Amerikaanse president, dat met lof onthaald werd.

“Ondernemer en geletterde, Lord Black heeft uitstekende bijdragen geleverd aan het zakelijke, politieke en historische denken", verklaarde het Witte Huis in een mededeling.
16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Diane Bernaerts

  Toch handig hé: als je openlijk Trump steunt, kom je overal mee weg!

 • MICHELINE GEVERS

  Fraude en belemmering van justitie. En dan krijgt je van Trump "gratie"? Dus Trump steunt fraude en belemmering van justitie. Hij hoop waarschijnlijk na zijn termijn ook "gratie" te kunnen krijgen voor al zijn "misdrijven".

 • Victor Munster

  Daarom werd zijn ex-advocaat ook niet vervolgd wegens federale misdrijven, maar moest hij zich veratwoorden voor de rechtbank van een deelstaat. Op straffen die uitgesproken worden door die rechtbanken kan de VS president geen gratie verlenen. Vandaar dat die vogel zong als een lier in de hoop op strafvermindering.

 • Luc Deville

  Nog een reden voor rechts om Trump te steunen want hij heeft tenminste de moed om wie veel geld heeft en het gerecht tegenwerkt en fraude pleegt op grote schaal te steunen. De kleine zelfstandige of werknemer moet niet op zulke steun rekenen. De kleine rechtse man in de straat zal hem blijven steunen zelfs als hij een hoge boete krijgt omdat hij één dollarcent vergeet aan tegeven.

 • Patrick Gielen

  Trump toont hier wel een consistent beleid. Dat hebben zijn voorgangers nooit gedaan.