Donald Trump stapt ook in de race naar het Witte Huis

De Amerikaanse ondernemer Donald Trump (69) heeft vandaag bekendgemaakt een gooi te willen doen naar het Witte Huis, zo hebben het NBC en Fox News gemeld.

De vastgoedmiljardair speelde al verschillende keren met het idee om zich kandidaat te stellen voor het presidentschap. Nu heeft hij dus eindelijk de stap naar de politiek gezet, dat maakte hij vandaag officieel bekend. Trump is nu al de twaalfde kandidaat voor de nominatie bij de Republikeinen.

"Dames en heren, ik stap officieel in de race naar het presidentschap in de Verenigde Staten. We gaan dit land weer groots maken", zo klonk het voor al zijn volgelingen. Op een bijeenkomst in New York, waar zijn bekendste wolkenkrabber staat, stelde hij zijn kandidatuur voor. Hij beloofde volgens Fox News de "beste jobs (creërende) president te zullen zijn die God ooit heeft geschapen" en noemde de huidige politieke leiders "stom". Die leiders "worden gecontroleerd door lobbies en speciale belangen".

Controverse
Zijn imago in de Verenigde Staten is niet opperbest. Zijn kandidatuur kon al meteen op veel controverse rekenen, vooral omwille van zijn geld en weelderige levensstijl. Volgens de krant Washington Post bedraagt zijn netto-vermogen maar liefst 9 miljard dollar. Bovendien scoorde hij geen goede punten door zijn deelname aan het reality-programma 'The Apprentice'. Daarin strijden verschillende zakenlui voor een stage bij het immobiliënbedrijf van Trump, waarna hijzelf de meest geschikte kandidaat kiest. Zijn favoriete zin in het programma: "You're fired!".