Donald Trump pleit voor meer immigratie uit Europa

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
De New Yorkse miljardair Donald Trump dwong vorige week nog de Luikse band The MissUniverses tot een naamsverandering, en ook in deze paasdagen houdt 'The Donald' zich allesbehalve stil. Trump pleit voor meer immigratie uit Europa.

De vastgoedmagnaat haalde gisteren in de talkshow Fox & Friends op de  conservatieve nieuwszender Fox News uit naar zijn eigen partij, de Republikeinen. 

De Republikeinen hebben inzake immigratie de toon gemilderd om zo voet aan de grond te krijgen bij de latino's.  Dat is nodig want bij de afgelopen presidentsverkiezingen kon Mitt Romney slechts 27 procent van de latino-stemmers achter zich scharen. Meteen het slechtste resultaat sinds Bob Dole, die in 1996 het onderspit moest delven tegen toenmalig  president Bill Clinton.  Romney joeg het merendeel van de latino's de kast op met zijn harde standpunten rond immigratie.

Plannen rond een nieuwe soepelere immigratiewetgeving, vinden bij Trump alvast geen gehoor. "Ze gaan  het wettelijk mogelijk maken om 11 of 12 miljoen illegalen te veranderen in Amerikaanse staatsburgers. Elk van die 12 miljoen stemt straks tegen de Republikeinen."

Gevraagd of de Amerikaanse landsgrenzen veilig zijn antwoordde Trump: "We hebben nergens veilige grenzen. Onze grenzen zijn veilig ... tegen Europa.  Ik bedoel, de waarheid is dat als je uit Europa komt en Amerikaan wil worden en je netjes alle nodige papieren invult,  je toch niet wordt toegelaten. "  "Europeanen die met een studentenvisum aan Amerikaanse universiteiten studeren, zouden niet mogen worden uitgewezen als ze zijn afgestudeerd."

Donald Trump (66).
GETTY Donald Trump (66).