Donald Trump niet naar begrafenis John McCain

John Mccain was erg hard voor de nieuwe president van de VS Donald Trump.
reuters John Mccain was erg hard voor de nieuwe president van de VS Donald Trump.
De Amerikaanse president Donald Trump zal niet aanwezig zijn op de begrafenis van John McCain. Dat zegt een goede vriend en voormalige medewerker van de pas overleden senator.

"Volgens onze informatie zal de president niet aanwezig zijn op de begrafenis", zei McCain's vriend en vroegere medewerker Rick Davis op een persconferentie in Arizona. McCain zou voor zijn overlijden nog gezegd hebben dat huidig president Donald Trump niet welkom is op zijn begrafenis.

Het is geen geheim dat het tussen Trump en McCain niet boterde. Trump noemde de overleden senator - een Vietnam-veteraan die jarenlang werd gefolterd nadat zijn vliegtuig was neergehaald - ooit "geen oorlogsheld", omdat hij gevangen was genomen. Sinds Trump zijn intrek heeft genomen in het Witte Huis was McCain, een partijgenoot, een van zijn scherpste critici.

Rick Davis.
AP Rick Davis.

Tijdens de persconferentie las de woordvoerder een postuum afscheidsbericht voor van de overleden senator. Daarin hekelt hij de "rivaliteit" die "wrok, haat en geweld veroorzaakt in de vier hoeken van de planeet." 

John McCain overleed zaterdag op 81-jarige leeftijd aan de gevolgen van hersenkanker. Hij wordt woensdag eerst opgebaard in het Capitool van zijn thuisstaat Arizona, waar donderdag al een eerste begrafenisplechtigheid plaatsvindt. Daarna wordt het lichaam overgevlogen naar Washington D.C., waar het vrijdag wordt opgebaard in de rotonde van het Capitool. Het publiek zal er de kans krijgen hem een laatste groet te brengen. 

Photo News7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • DIRK VAN BRUSSEL

  Trump is geen hypocriet, hij is nog erger, een categorie erger.

 • Michel Van Limbergen

  Niks zijn zaak, hij is gewoon niet welkom en er is hem gevraagd niet naar de begrafenis te komen!

 • Eugene Peeters

  En dan , dat is zijn zaak.

 • Roy Cooks

  Waarmee hij nogmaals bewijst wat een gestampte pummel hij is.

 • VERA CLINCKERS

  Hij zal niet gemist worden! (Trump)