Donald Trump krijgt codenaam 'Mogul'

Magnaat Donald Trump krijgt vanaf morgen bescherming van de Secret Service, de veiligheidsdienst van het Witte Huis.
REUTERS Magnaat Donald Trump krijgt vanaf morgen bescherming van de Secret Service, de veiligheidsdienst van het Witte Huis.
De Secret Service, de speciale veiligheidseenheid van het Witte Huis, zal de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump hoogstwaarschijnlijk de codenaam Mogul geven. Een 'mogul' is een magnaat, een belangrijk persoon.

Die codenaam kan eventueel nog veranderen tussen nu en woensdagmiddag 14 uur Belgische tijd, want vanaf dan krijgt de presidentskandidaat officieel bescherming van de Secret Service.

Trump koos de naam naar verluidt zelf uit een lijst van 4 tot 5 namen die door het White House Communications Agency werd opgesteld. De lijst bevatte enkel namen die beginnen met de letter m. Ook Ben Carson, die eveneens presidentskandidaat is voor de Republikeinen, koos een codenaam. Hij zal 'Eli' genoemd worden door de Secret Service. Carson is een zeer gelovige man en de naam Eli komt uit de Bijbel. Eli is een hogepriester die zwaar ontgoocheld werd door zijn twee zonen. 

Ben Carson.
AP Ben Carson.