Donald Trump Jr. krijgt toelating grizzlybeer af te schieten in Alaska

Donald Trump (l.) bij een fazantenjacht in Iowa.
REUTERS Donald Trump (l.) bij een fazantenjacht in Iowa.
Donald Trump Junior, de zoon van de Amerikaanse president en een fervent jager, heeft een toelating gekregen om in het noordwesten van Alaska te gaan jagen op een grizzlybeer. Trump Jr. zal binnenkort naar het dorp Nome nabij de Beringzee trekken voor zijn favoriete tijdverdrijf.

De jacht op grizzlyberen is in Alaska strikt gereglementeerd, en normaal gezien zijn er veel meer gegadigden dan er toelatingen vrijkomen om een beer af te schieten. In dat geval wordt er gewerkt met lottrekking. In dit geval was Trump Jr. echter maar een van de drie kandidaten voor in totaal 27 toelatingen voor jagers van buiten de regio, zegt Eddie Grasser van het vis- en jachtdepartement van Alaska aan Reuters. “Over het algemeen krijgen we duizenden aanvragen. Wie wint, hangt puur af van geluk.”

Om te gaan jagen, moet Trump Jr. nu 1.000 dollar (ongeveer 920 euro) toelatingsgeld betalen, net als een tijdelijke jachtvergunning van 160 dollar (148 euro). 

In Alaska leven naar schatting meer dan 30.000 grizzlyberen en bruine beren. 
8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Gunter Verleyen

  Waarom zo'n prachtdier doodschieten, de warenhuizen liggen vol steak waarvan er nog een gedeelte uiteindelijk in de vuilnisbak beland.

 • FRIEDA VAN KEYMEULEN

  Wat me alleen verwonderd: van duizenden aanvragen is Trump jr. 'toevallig' een van de drie 'gelukkigen' die hun naam uit de grote trommel gevist wordt.

 • Karel Tichmann

  Om een vergunning te kopen is zeer makkelijk, om een grizzlybeer te schieten in 30 dagen niet zo. Ongeveer 70% van de "bear tags" worden niet gevuld, ongeveer 2200 "bear tags" worden verkocht p/jaar. Wie in Alaska op een grizzly gaat jagen, de kosten zullen snel boven de $15.000 p/persoon komen. Alaska is groter dan West-Europa, om je beer te vinden is bijna onmogelijk.

 • Christine Laevers

  Ik volg series van mensen die permanent in Alaska wonen of er in de winter gaan jagen. Om te overleven jagen ze ook op beren, maar meestal om hun erf te beschermen. Ik ben geen fan van Trump en Co, maar dit is oké. Ik vind wel dat hij zelf dan ook het beest moet versnijden. Of tenminste toekijken.

 • Jan De Bisschop

  Nog zo 'n salonjager.