Donald Trump Jr. had tijdens kiescampagne contact met Wikileaks

Donald Trump Jr. had tijdens de kiescampagne contact met de klokkenluiderssite WikiLeaks.
AFP Donald Trump Jr. had tijdens de kiescampagne contact met de klokkenluiderssite WikiLeaks.
In de Rusland-affaire rond VS-president Donald Trump is bekendgeraakt dat zijn oudste zoon tijdens de kiescampagne contact had met klokkenluiderssite Wikileaks. Donald Trump Jr. maakte maandagavond (plaatselijke tijd) berichten publiek die wijzen op communicatie tussen hem en de Twitter-account van Wikileaks. Het magazine The Atlantic berichtte eerder al over de uitwisseling. 

Wikileaks maakte tijdens de presidentsverkiezingen gehackte e-mails openbaar uit het Democratische kamp rond Hillary Clinton. Geheime diensten van de VS beschuldigen de Russische regering ervan achter de hacking te zitten.

Uit de door Trump Jr. gepubliceerde berichten blijkt dat hij meermaals vragen van Wikileaks kreeg. Telkens staan er ook de antwoorden van Trump Jr. bij.
Het platform stuurde hem allereerst een vraag over een politiek actiecomité. Trump Jr. antwoordde dat hij niet wist wie dat was, maar dat hij zich zou informeren. 

Link

In het volgende bericht vroeg Wikileaks hem een bericht over Clinton te becommentariëren. Trump Jr. antwoordde dat hij dat al gedaan had. Hij voegde eraan toe: "Het is verbazend waar ze mee wegkomt." In het derde bericht vroeg hij Wikileaks wat er achter een onthulling schuilgaat waarover hij gelezen had. Het platform vroeg hem vervolgens een link te verspreiden - wat Trump Jr. twee dagen later ook deed.

Adviezen

Daarna staan er geen antwoorden meer bij de berichten die de 39-jarige zoon van de president openbaarde. Er volgen enkel nog mededelingen van Wikileaks. Zo stelde de persoon die achter de Twitter-account van Wikileaks zit in oktober 2016 voor om de belastingaangifte van zijn vader te lekken, zodat het platform die kon publiceren. Ook adviseerde Wikileaks dat Trump in het geval van een nederlaag zijn verlies niet mocht toegeven, maar het resultaat moest aanvechten. 
2 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Pete Schoonhuys

    Oeps, weer betrapt op een/het zoveelste leugentje. Wat maakt het uit, sommige mensen willen het niet zien.

  • Erik Quartier

    We zullen maar zwijgen met wie de PS en de Socialisten bekokstoofden voor tijdens en. Na de laatste stemming hier!!!