Donald Trump: "Immigranten zijn als slangen, ze bijten de persoon die ze binnenlaat"

AP
Donald Trump, die in de primaries vandaag hoopt zich van de Republikeinse nominatie te verzekeren, heeft immigranten die naar de VS komen met een dodelijke slang vergeleken. "Die bijt de persoon die zijn goedheid toont", verklaarde Trump.

In een hangar op de luchthaven van Youngstown, in de staat Ohio, onderlijnde de vastgoedmiljardair nog maar eens zijn standpunten over immigratie.

Murenbouwer
Hij zwoer een muur langs de Amerikaans-Mexicaanse grens te bouwen om migranten uit Centraal-Amerika buiten te houden en nog een muur in Syrië om IS-strijders daar te jouden. "We moeten ervoor zorgen dat we weten wie we binnenlaten", verklaarde hij.

Tegen het eind van zijn 35 minuten durende toespraak voor 1.500 supporters, citeerde Trump uit 'The Snake', een lied uit 1968 van de zwarte zanger Al Wilson. Dat lied vertelt het verhaal van een zieke slang die in huis wordt gehaald door een zachtmoedige vrouw. Die verzorgt de slang tot ze geneest, maar krijgt dan een giftige beet.

Op haar sterfbed vraagt de vrouw aan de slang waarom die haar zo heeft behandeld. Trump geeft het antwoord dat de slang in het lied geeft: "Zwijg toch, dwaze vrouw, je wist maar al te goed dat ik een slang was toen je me in huis nam".
Lees verder onder het lied

Beslissende veldslag in Ohio
Trump hoopt de primaries vandaag te winnen in Illinois, Florida, Nort Carolina, Missouri en Ohio. Volgens de peilingen ligt hij op kop in de eerste vier staten. Wellicht wordt Ohio, waar hij volgens de polls nipt wordt verslagen door gouverneur John Kasich, de belangrijkste veldslag. Indien Kasich wint in Ohio en dus de 66 afgevaardigden binnenhaalt, wordt het voor Trump onmogelijk zich te verzekeren van de Republikeinse nominatie voor de partijconventie in juli.

Gezien de miljardair niet bijster populair is in de Republikeinse partij, valt te verwachten dat indien hij niet met een verpletterende meerderheid aan afgevaardigden naar de conventie kan trekken, hij voor de nominatie een te duchten tegenkandidaat krijgt. "Ik ben niet in de running om wie dan ook de pas af te snijden, maar de cijfers liegen niet", verklaarde Kasich gisteravond.

"De juiste man voor Amerika"
De bezoekers van Trumps rally maandagavond in Youngstown, een voormalig industrieel centrum dat al decennialang te kampen heeft met economisch verval, drugproblemen en ontvolking, leken ervan overtuigd dat enkel Trump de problemen van het land kan aanpakken.

"Ik denk dat hij de juiste man is voor Amerika", verklaarde de 79-jarige Haskell Westmoreland, een militaire veteraan en voormalige staalarbeider. "Hij gaat IS een pandoering geven. Hij zegt dat hij een muur gaat bouwen en ik geloof hem". Het grootste probleem waar Amerika voor staat, is dat te veel mensen van een uitkering leven. "We moeten de mensen weer aan het werk krijgen", stelde Westmoreland.

John Kasich, de gouverneur van Ohio, kan Trump vandaag het vuur aan de schenen leggen.
AP John Kasich, de gouverneur van Ohio, kan Trump vandaag het vuur aan de schenen leggen.