Donald Trump geeft een compliment aan... Mexico

EPA
De president van Mexico zal zich even in de ogen hebben gewreven bij een van de jongste tweets van zijn Amerikaanse collega Trump. Die gaf Mexico daarin min of meer een compliment, misschien wel het eerste ooit.

''Het is triest om over na te denken maar Mexico doet op dit moment meer voor de VS en de grens dan de Democraten in het Congres,'' tweette Trump dinsdag. Hij doelde op de duizenden grenswachten die Mexico naar de grens met Guatemala stuurt om daar de stroom migranten te bedwingen. Het bericht vormde een uitzondering op de reeks tirades van Trump richting het zuiden vanwege de vluchtelingen.

Een Mexicaanse delegatie is op dit moment in Washington om te onderhandelen met de VS. Trump dreigt met importtarieven op Mexicaanse producten als dat land geen maatregelen treft om migratie naar de VS tegen te gaan.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Christine Laevers

    En seffens geeft hij weer een veeg uit de pan aan Mexico. Waarom kan niemand hem face to face zeggen wat een chaotisch persoon hij is ? Hopelijk weten alle regeringen dat ondertussen toch al, hoop ik.

  • FRIEDA VAN KEYMEULEN

    Trump heeft zoiets in tientallen andere gevallen nog gedaan. Volgens mij zijn dat tekenen van bipolaire aandoeningen.

  • Diane Bernaerts

    Dat is geen compliment aan Mexico, maar een sneer naar het Congres.