Donald Trump: "Erg beangstigende tijd voor jonge mannen in VS"

REUTERS
Het debat over Brett Kavanaugh, de kandidaat-rechter voor het federaal Hooggerechtshof die beschuldigd wordt van seksueel misbruik, toont aan dat het "een heel beangstigende tijd is voor jonge mannen in de VS". Dat heeft de Amerikaanse president Donald Trump aan journalisten verklaard.

"Het is een erg beangstigende tijd voor jonge mannen in Amerika, waar je schuldig kan zijn aan iets waaraan je misschien niet schuldig bent", antwoordde Trump toen reporters aan het Witte Huis hem vroegen om een reactie op de zaak-Kavanaugh. "Wat hier gebeurt, draait om meer dan de benoeming in het federaal Hooggerechtshof."

Schuld

"Heel mijn leven heb ik horen zeggen dat je onschuldig bent totdat je schuld is bewezen. Maar nu ben je schuldig totdat je onschuld is bewezen. Dat is een heel moeilijke standaard", klonk het nog.


Trump werd even later nog gevraagd of hij ook een boodschap heeft voor jonge vrouwen. "Met de vrouwen gaat het heel goed", luidde de reactie van de president. 
9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • MICHELINE GEVERS

  Ik dacht dat het hoogste gerechtsorgaan zeker neutraal moet zijn en niet de overhand van democraten of republikeinen want dan is er geen recht meer.

 • Catherine MISTIAEN

  Ik ben blij dat president Trump de jonge mannen verdedigt. Mannen worden heden ten dage stiefmoederlijk behandeld. Ze zijn volledig machteloos tegen vrouwen. Niemand doet de moeite om de psychologie van de MAN te doorgronden. Terwijl mannen de beste muzikanten en de beste metsers zijn!

 • Luc Raes

  Wat is dat voor onzin ? Is het teveel gevraagd je gewoon correct te gedragen ?

 • piet devlieger

  Hij heeft gelijk maar dat is niet alleen in de VS. In Engeland bijvoorbeeld zijn er zoveel zaken van valse aanklachten voor verkrachting uitgekomen dat het gerecht 1300 dossiers opnieuw gaat openen. Maar zelfs als blijkt dat de beschuldigde onschuldig is dan is zijn reputatie nog altijd vernield (hij kwam namelijk met naam en toenaam in de pers) en diegene die de man vals beschuldigde wordt niet bestraft en blijft anoniem. Mannen moeten zich heel erg goed bewust zijn van het gevaar dat ze lopen.

 • Jürgen Mouton

  Dit is gewoon een heksenjacht, opgezet door de democraten. Als Kavanaugh verkozen word, zijn ze in het nadeel. De rechter die vervangen word, helde meer dan eens over naar het kamp van de democraten, iets wat de conservatieve Kavanaugh nooit zal doen. Het was ongeveer 4½ tegenover 4½, met Kavanaugh word het 4 tegen 5. Dat betekend, dat de republikeinen/rechts/conservatieven/GOP de volgende 10-20-30 jaar de overhand hebben in het hoogste gerechtshof in de VS...