Donald Trump en Shinzo Abe spelen potje golf tijdens handelsbesprekingen

Donald Trump en Abe Shinzo
Twitter Donald Trump en Abe Shinzo
De Amerikaanse president Donald Trump is op staatsbezoek in Japan. Daar ontmoette hij onder meer de Japanse premier Shinzo Abe. Met behulp van een partijtje golf probeerde de Japanse premier zijn land veilig te stellen voor de Amerikaanse tariefverhogingen voor de invoer van auto’s en auto-onderdelen uit Japan. Maar Trump zei achteraf dat de deal nog eventjes uitgesteld wordt.

Een potje golf lijkt altijd op de agenda te staan wanneer Donald Trump en Shizo Abo elkaar ontmoeten. Hetzelfde geldt dus tijdens het vierdaagse staatsbezoek: vandaag trokken de twee voor het ochtendgloren naar een golfterrein.

Zowel Trump als postten enkele foto’s van hun onderonsje op Twitter. “Het was een plezierige afspraak met premier Abe Shinzo”, schreef Trump in een Twitterbericht. “Talrijke Japanse ambtenaren vertelden me dat de Democraten de Verenigde Staten liever zien falen dan mij of de Republikeinse partij te zien slagen”, vervolgde hij. Abe Shinzo postte een selfie met Trump.

Tariefverhogingen 

Maar ondanks het “plezierige" golfpartijtje zei de Amerikaanse president dat de handelsovereenkomst met Japan nog even wordt uitgesteld tot na de verkiezingen in Japan deze zomer. 

De VS dreigden eerder met importheffingen tot wel 25 procent op Japanse auto’s en willen meer toegang tot de landbouwmarkt. Onlangs schrapte Japan nog langdurige beperkingen op de invoer van Amerikaans rundvlees.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.