Donald Trump blij met "magnifieke brief" van Xi Jinping

Trump samen met Xi Jinpin in november 2017 in Peking.
AFP Trump samen met Xi Jinpin in november 2017 in Peking.
De Amerikaanse president Donald Trump toont zich heel blij met een "magnifieke brief" van zijn Chinese collega Xi Jinping. Volgens Trump zou er "een enorme vooruitgang" geboekt worden op het vlak van de handelsoorlog tussen de twee landen.

In de brief die Trump las in zijn ovalen kantoor in het Witte Huis, schrijft de Chinese president "dat de handelsrelaties tussen de twee landen van kapitaal belang zijn" en dat hij "hoopt dat de twee landen in wederzijds respect zullen kunnen blijven samenwerken.”

Donald Trump maakt ook bekend dat Amerikaans onderhandelaars begin februari naar China zullen reizen.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Edmond Dantès

    Trump leeft van aankondigingspolitiek, elke deal is altíjd fantastisch en great, terwijl er totnogtoe niet echt iets gerealiseerd is. Zíjn tijd is echter beperkt, hij wil persé scoren om toch een pluim op zijn politieke hoed te kunnen steken. De Chinezen daarentegen, hebben zeeën van tijd, ze hoeven niet wakker te liggen van verkiezingen, het parlement of populariteitpolls. Trump kan dit dus nooit winnen, maar zal nog liever doodvallen dan zoiets toe te geven.