Domino's gaat pizza's “contactloos” bezorgen door coronavirus, bezorger laat bestelling aan voordeur achter

BELGAIMAGE
Domino’s bezorgt vanaf vandaag pizza’s contactloos aan huis. Bij een bestelling kunnen klanten aanklikken dat ze geen fysiek contact met de bezorger willen hebben. De bezorger zet dan een warmhoudtas met daarin de pizza voor de deur en gaat een paar meter achteruit. Voor zover bekend is Domino’s de eerste grote bezorgketen in Nederland die deze mogelijkheid biedt.

Door de uitbraak van het coronavirus kan Domino’s zich voorstellen dat sommige klanten zich comfortabeler voelen als ze de handen van een bezorger niet hoeven aan te raken, aldus een woordvoerster woensdag. Ook mensen die in quarantaine zitten, kunnen zo bestellen. Daarnaast is het voor de bezorgers een prettig idee dat ze geen lichamelijk contact met vreemden hoeven te hebben, zegt zij.

Bij het plaatsen van de bestelling krijgen klanten de keuze om contact met de bezorger te vermijden.
Domino's Bij het plaatsen van de bestelling krijgen klanten de keuze om contact met de bezorger te vermijden.

Een klant die een “contactloze” pizza bestelt, betaalt zijn bestelling online. De bezorger zet de tas bij levering voor de deur, belt aan en neemt afstand. Pas als de klant de pizza uit de tas heeft genomen en de voordeur weer dicht is, neemt de bezorger de tas weer mee. De bestelvariant blijft bestaan totdat de coronamaatregelen in Nederland weer worden versoepeld.

De optie was voordien alleen in Nederland beschikbaar, maar is nu ook in België beschikbaar.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Stefanie Daemen

    Als ik het goed begrepen heb gaan zo alle klanten die tas aanraken, ik steek toch maar even zelf wat in de pot :-)

  • Paul Verbeeck

    En dan 3 tot 4 uur wachten vooraleer de doos aan te raken ? Pizza zal zeker nog warm zijn .