Dolle bestuurder rijdt in op groepje schoolkinderen, Britse jongen (12) sterft: “We zijn er kapot van”

Harley Watson
Police Essex Harley Watson
Bij een zwaar ongeval in de Britse gemeente Loughton zijn zes jonge mensen aangereden. Harley Watson, een jongen van twaalf jaar, is daarbij om het leven gekomen. Volgens getuigen reed de bestuurder doelbewust op het groepje in. “We zijn er kapot van. Harley was een goede, aardige, behulpzame en lieve jongen”, laat zijn familie in een statement weten.

Het vreselijke ongeluk gebeurde eergisteren in de buurt van vier middelbare scholen. Een auto kwam door een nog onbekende oorzaak op de stoep terecht en reed met volle vaart in op een groepje scholieren. Vijf tieners en een jongvolwassene vlogen meters door de lucht en raakten gewond. Andere leerlingen konden net op tijd opzij springen. Eén van de gewonden verklaarde dat de automobilist doelbewust het trottoir opreed en bij het zien van de leerlingen het gaspedaal indrukte.

De politie arresteerde later op de avond een 51-jarige man uit Loughton op de parking van een café. Hij wordt beschuldigd van zes moordpogingen en gevaarlijk rijgedrag, met de dood tot gevolg.

Sonia Lard.
Facebook Sonia Lard.

“Ergste nachtmerrie uitgekomen”
De zoon van Sonia Lard was een van de gewonden. “Gisteren is mijn ergste nachtmerrie uitgekomen”, klonk het. “Iman raakte betrokken in een ongeval met vluchtmisdrijf, een harteloze lafaard reed zomaar het voetpad op en reed daarbij kinderen omver. Godzijdank is hij er vanaf gekomen met een geschaafde schouder.”

“Andere kinderen waren er erger aan toe, ze waren aan het huilen. Een brandweerman, een leerkracht en ikzelf hebben geprobeerd om de jongen die er het ergst aan toe was te redden. We pasten om de beurt mond-op-mondbeademing toe en ik bleef zijn hand vasthouden toen de ambulanciers ter plaatse gekomen waren. Zoals elke moeder zou doen trouwens. Helaas heeft hij het niet gehaald. Ik word ziek als ik aan de pijn denk die zijn moeder nu moet voelen.”

Grote verslagenheid

Het overlijden van Harley is bij zijn naasten ingeslagen als een bom. “Deze jonge man had zijn stempel gedrukt op de school en was geliefd bij personeel en studenten”, liet zijn directrice Helen Gascoyne optekenen.

Vrienden zijn een geldinzamelingsactie begonnen om de nabestaanden een hart onder de riem te steken. Na twee dagen staat de teller op ruim 45.000 euro. “Kerstmis kan om veel redenen een heel moeilijke tijd zijn. Het moet voor de ouders van Harley een enorme uitdaging zijn om deze situatie in aanloop naar de feestdagen het hoofd te bieden”, schrijft de initiatiefnemer van de inzameling. “De financiële last wegnemen in deze hartverscheurende tijd, dat is het minste wat we als gemeenschap kunnen doen.”

Zorgzame jongen

Onder het Facebookbericht van de politie van Essex staan intussen honderden reacties. “Ik weet dat Harley dit allemaal niet verdiende, hij was een zorgzame jongen die nooit iemand pijn zou doen. Zorg alstublieft dat al je familieleden voorzichtig blijven op de weg”, schreef een van hen. Of nog: “Hij heeft dit nooit verdiend en was een van de aardigste kinderen die ik kende. Ik kan mij niet voorstellen wat zijn familie en vrienden doormaken.”

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Tina Colpaert

    Waarom moet die doodrijder de begrafenis en schadevergoeding niet betalen?