Dolgedraaide aannemer vernielt gloednieuwe huizen omdat klanten hun facturen niet betalen

E Herts Rural Police
Een Britse aannemer is in Buntingford, Hertfordshire, doorgeslagen omdat zijn klanten hun facturen niet op tijd hadden betaald. Letterlijk doorgeslagen. De man nam een graafmachine en boorde zich door een rij dure nieuwbouwwoningen, luttele weken voor de eigenaars er hun intrek in zouden nemen.

Getuigen zagen de man zijn vernielingstocht met de lach aanvatten en gingen bang voor hun eigen huizen staan uit schrik dat hij ook die zou komen verwoesten. Ze moesten echter niet bang zijn, zo liet de woedende doch lachende aannemer verstaan. Hij had het enkel gemunt op de huizen waarvan de bewoners hun facturen niet hadden betaald.

“Het leek eerst of er een aardbeving was of er een bom was gevallen”, vertelt buurvrouw Elaine francois (61), die de politie belde. “Hij nam foto’s van de ravage en was de hele tijd aan het lachen.” Ook een andere buur getuigt: “Op een bepaald moment kwam hij uit die machine en dachten we dat hij zou stoppen”, zegt William Griffiths (67). “Maar hij stapte weer in en ging gewoon verder.”

De politie kon de man ter plaatse in de boeien slaan. 
De dertiger gedroeg zich niet gewelddadig bij zijn arrestatie. Ook aan de politie verklaarde hij dat hij de dure gloednieuwe optrekjes had vernield als wraakactie voor achterstallige betalingen. Hij zit nu in voorhechtenis.

E Herts Rural Police
E Herts Rural Police
E Herts Rural Police178 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Eric Grosemans

  Er zijn ook aannemers die het niet verdienen om betaald te worden, omdat ze een knoeiboel afleveren vol gebreken. Wie zegt dat dit hier niet het geval was. Het zal je maar overkomen, een fortuin kwijt voor een hoop onbruikbare stenen.

 • Geert Vaelen

  Sleutel pas overhandigen als de kopers hun nieuw huis betaald hebben. Niet betaald = geen sleutel. Dan kan je nog andere kopers zoeken ipv de boel af te breken.

 • evelyne dewulf

  zou meer moeten gebeuren. zolang er niet betaald werd, zijn de goederen eigendom van de aannemer. te veel aannemers gaan failliet omdat klanten niet betalen en daarvoor zelfs ongestraft blijven

 • Jurgen Aerts

  Heel dom , nu kan hij alles zelf betalen .

 • Dirk Janssens

  Wat wordt de zon waarde van deze gebouwen?