Dodentol van aanslag in Kaboel loopt op tot 43

REUTERS
Een aanslag op een overheidscomplex in Kaboel heeft gisteren zeker 43 doden geëist en daarmee is hij een van de meest dodelijke in de Afghaanse hoofdstad sinds het begin van dit jaar. Dat zegt het ministerie van Gezondheid. Bij de aanval gingen gewapende mannen urenlang tekeer.

Er raakten ook tien personen gewond. Doelwit was een complex waar de ministeries van Openbare Werken, Werk en Sociale Zaken zijn ondergebracht, zegt woordvoerder van het ministerie van Gezondheid Waheed Majroh.


Hoewel het nog niet officieel is, maakten de Verenigde Staten vorige week bekend dat 7.000 van de 14.000 Amerikaanse soldaten in Afghanistan teruggetrokken zouden worden. Een leider van de taliban reageerde al opgetogen op het nieuws. 

EPA
AFP1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Gerard Braeckmans

    Erg toch!