Dodentol stijgt naar 88 na bosbranden in Griekenland

Hulpverleners zoeken naar vermisten in de verwoeste gebieden.
EPA Hulpverleners zoeken naar vermisten in de verwoeste gebieden.
De dodentol na de zware bosbranden in de omgeving van Athene is zaterdag opgelopen tot 88 slachtoffers. Er verkeren nog een tiental mensen in levensgevaar en er zijn nog vele vermisten, zo hebben de autoriteiten bekendgemaakt. 

Onder de slachtoffers zijn verschillende kinderen. Zo zou de vermiste tweeling Sophia en Vassiliki (9) geïdentificeerd zijn onder de doden. Zij waren met hun grootouders onderweg naar het strand toen brand uitbrak. Aanvankelijk dacht de vader nog dat hij de meisjes had herkend op beelden van geredde mensen.

Ondertussen loopt het onderzoek naar de oorzaak van de bosbranden. De krant Kathimerini schrijft zaterdag dat een inwoner van Rafina, waar tientallen mensen stierven, nalatig zou zijn geweest. Hij zou takken en gras hebben willen verbranden, maar de vlammen zouden overgeslagen zijn op bomen. De brandweer zou zijn identiteit kennen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.