Dodentol bij moessonregen in Zuid-Azië stijgt tot 130

EPA
De moesson heeft in Zuid-Azië meer dan 130 mensen gedood. Minstens 67 mensen zijn omgekomen in Nepal, 30 anderen zijn nog vermist na aardverschuivingen en overstromingen. Dat laten de autoriteiten weten.

In Nepal troffen moessonregens de voorbije week 30 van de 77 districten van het land, waaronder hoofdstad Kathmandu. Een politiewoordvoerder bevestigt vandaag dat de dodentol is gestegen tot 67. Daarnaast raakten 38 mensen gewond en zijn meer dan 10.000 families ontheemd. De voorbije drie dagen zijn meer dan 1.400 mensen gered in verschillende delen van het land.

In Dolpa, een afgelegen district in het noordwesten van het land, zijn gisteren negen mensen bedolven geraakt na aardverschuivingen. "Een kind kon gered worden. Sommige lichamen zijn gevonden, maar we hebben nog geen verdere details" aldus de woordvoerder.

Bangladesh

In Bangladesh werden achttien mensen geëlektrocuteerd en verdronken er zeven nadat hun boot kapseisde in de Golf van Bengalen. Tien anderen stierven in de gigantische Rohingya-vluchtelingenkampen in het zuidoosten van Bangladesh, waar duizenden hutten verwoest werden.

Pakistan 

In het Pakistaanse Kasjmir verloren dan weer 23 mensen het leven toen de regen plotselinge overstromingen veroorzaakte en meer dan 120 huizen en 30 winkels beschadigden. In de bergachtige regio Himachal Pradesh in India stortte een gebouw met meerdere verdiepingen zondag in, waarbij veertien personen waaronder dertien soldaten omkwamen nadat ze bedolven waren geraakt. Hulpverleners zijn er nog op zoek naar overlevers.

Gisteren werden enkele wegen vrijgemaakt, die geblokkeerd waren na aardverschuivingen, maar op verscheidene plaatsen in het land zijn de wegen nog niet toegankelijk. 

De moesson in Nepal, die duurt van juli tot september, veroorzaakt jaarlijks aardverschuivingen en overstromingen, waarbij honderden mensen omkomen.

REUTERS
REUTERS
EPA
EPA
REUTERSReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.