Dodentol bij aanslag op Britse beveiligingsfirma in Kabul loopt op: 15 doden, 29 gewonden

Het gebouw van het bedrijf is volledig verwoest.
AP Het gebouw van het bedrijf is volledig verwoest.
Een aanval van de taliban op een gebouw van het Britse veiligheidsbedrijf G4S in de Afghaanse hoofdstad Kabul heeft uiteindelijk aan vijftien mensen het leven gekost, de vijf aanvallers inbegrepen. In totaal raakten 29 mensen gewond. Dat heeft een woordvoerder van het Afghaanse ministerie van Binnenlandse Zaken laten weten.

De aanval begon gisterenavond plaatselijke tijd, toen een kamikaze zichzelf opblies in een auto. Daarop werd het gebouw van G4S bestormd, en brak een vuurgevecht uit dat bijna tien uur duurde. Het gevecht eindigde deze morgen.  

De taliban eisten de aanval op. Volgens een woordvoerder van de radicaalislamitische beweging ging het om een antwoord op de burgerslachtoffers die onlangs vielen in operaties en luchtaanvallen van de Afghaanse en Amerikaanse troepen in de zuidelijke provincies Helmand en Kandahar, en de oostelijke provincie Nangarhar. 

Er blijft een krater over waar de bom afging.
EPA Er blijft een krater over waar de bom afging.
Er lopen nog steeds militairen op straat na het tien uur durende vuurgevecht.
AP Er lopen nog steeds militairen op straat na het tien uur durende vuurgevecht.
De aanslag richtte een grote ravage aan.
AP De aanslag richtte een grote ravage aan.7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Juliaan Van Reeth

  Ondertussen is die oorlog in Afghanistan al bijna 18 jaar bezig! U leest het goed: achttien jaar! Tijd om het ginder af te bollen. Laat die Afghanen hun eigen boontjes doppen. Als die per se elkaar willen afmaken, het zij zo. Met die fanatieke islamieten valt toch niet te praten. Waarom nog langer de levens van onze soldaten op het spel zetten?

 • marcel mampaey

  zolang er godsdienst fanaten zijn zal het niet opgelost geraken maar ook de vluchtelingen die naar hier komen hebben nog datzelfde gedachten goed de shairia boven onze wetten geen respect voor vrouwen enz

 • Rudolf Jacobs

  mooi ,maar dan hadden ze beter een amerikaanse post gepakt of de amerikaanse ambasade en niet de engelse,al zijn die al even erg ,het is en blijft langs kanten ,moorden in mijn ogen ,

 • Peter Buyck

  Ze willen opkomen voor 'betere behandeling voor hun moslimbroeders' maar wie durft hen nu nog aan te werven? Hun moslimzusters en kinderen negeren ze of ze laten hen afzien... Welke werkgever vindt dit leuk?

 • Joske Martens

  Laat al die jongelingen die weglopen naar EU terugsturen naar hun land om het te helpen verdedigen en terug op te bouwen (Geef ze een opleiding). Buitenlanders moeten daar een gedeelte van het vuile werk doen. Vaderlandsliefde is alleen nog godsdienstliefde geworden, die ze wel opdringen aan de EU burger.