Dodentol aardbeving Albanië loopt op tot 46, hulpverleners geven hoop niet op

EPA
In Albanië blijven hulpverleners koortsachtig zoeken naar overlevenden in gebouwen. Het land werd eergisteren getroffen door een aardbeving met een kracht van 6,4. Tot nu toe zijn 46 dodelijke slachtoffers geteld.

Hulpdiensten blijven speuren in de zwaar getroffen toeristische plaats Durres. Een dertigtal gebouwen heeft zware schade opgelopen. De hulpverleners kregen bijstand van honden en detectiecamera's, maar ook van specialisten uit de Europese Unie.

Bijna drie dagen na de catastrofe worden nog altijd lichamen uit de brokstukken gehaald. Volgens de laatste balans van het ministerie van Defensie hebben 46 mensen de natuurramp niet overleefd.

AFP

Moeder en drie kinderen
De vier dodelijke slachtoffers die het laatst gevonden werden, zijn naar verluidt een moeder en haar drie jonge kinderen. Ze lagen allen in hetzelfde bed.

In dezelfde woning waren eerder al de lijken van een grootmoeder, een meisje van acht, een jonge vrouw en nog iemand gevonden. Eén lid van dezelfde familie is levend aangetroffen.

AP

Tien zwaargewonden
Hoewel honderden naschokken de hulpverlening bemoeilijken, blijven reddingsdiensten hoop koesteren om overlevenden te vinden. Volgens de jongste balans is een vijftigtal mensen levend teruggevonden.

Er raakten ongeveer 600 mensen gewond. Tien onder hen zijn er erg aan toe, zegt het ministerie van Gezondheid.
Duizenden mensen hebben geen dak meer boven hun hoofd. Ze verlieten de regio of kregen in hotels een onderkomen. Premier Edi Rama heeft voor elke getroffen familie een nieuwe woonst beloofd.

AFPReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.