Dodental op Japans eiland Hokkaido loopt op tot zestien

De politie zoekt naar overlevenden bij een huis dat zwaar beschadigd en verplaatst is door de aardbeving.
REUTERS De politie zoekt naar overlevenden bij een huis dat zwaar beschadigd en verplaatst is door de aardbeving.
Het aantal doden door de aardbeving op het noordelijke Japanse hoofdeiland Hokkaido is meer dan verdubbeld. Premier Shinzo Abe zei vandaag dat zeker 16 mensen om het leven zijn gekomen. Er zijn ook nog 26 personen vermist op Hokkaido en zo'n driehonderd mensen raakten gewond.

Meer dan de helft van de 5,3 miljoen eilandbewoners zit zonder stroom. Het kan nog ten minste een week duren voordat alles weer van stroom is voorzien, liet de minister van Industrie weten. Op de grootste luchthaven van het eiland wordt het vliegverkeer weer opgestart.

De beving met een kracht van 6,7, die donderdag (lokale tijd) plaatsvond, zorgde voor aardverschuivingen, waardoor huizen bedolven raakten onder puin en modder. Volgens de autoriteiten worden nog 26 mensen vermist.

Het aantal doden door de aardbeving op het noordelijke Japanse eiland Hokkaido is meer dan verdubbeld. Premier Shinzo Abe (midden) zei vandaag dat zeker 16 mensen om het leven zijn gekomen.
AFP Het aantal doden door de aardbeving op het noordelijke Japanse eiland Hokkaido is meer dan verdubbeld. Premier Shinzo Abe (midden) zei vandaag dat zeker 16 mensen om het leven zijn gekomen.
De politie zoekt nog steeds naar overlevenden.
EPA De politie zoekt nog steeds naar overlevenden.
Een gebroken weg op het eiland Hokkaido in Japan.
AFP Een gebroken weg op het eiland Hokkaido in Japan.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.