Dodental na zware aardbeving in Albanië opgelopen tot 27

Reddingswerkers zoeken naar slachtoffers die onder het puin terechtkwamen na de zware aardbeving in Albanië.
REUTERS Reddingswerkers zoeken naar slachtoffers die onder het puin terechtkwamen na de zware aardbeving in Albanië.
Reddingswerkers in Albanië hebben deze ochtend meer lichamen geborgen. Ze gebruiken drones, honden en zwaar materieel om naar slachtoffers te zoeken in het puin van ingestorte gebouwen. Het dodental door de zware aardbeving is inmiddels opgelopen naar 27.

De beving met een kracht van 6,4 zorgde gisteren voor paniek en veel schade. De aardschokken waren zo krachtig dat ze ook zijn gevoeld in delen van Italië en andere Balkanlanden. Er volgden ook nog zo'n 250 naschokken. Sommige Albanezen sliepen in de nacht van dinsdag op woensdag uit voorzorg in tenten.

Het reddingswerk is nog in volle gang. In de zwaar getroffen plaats Thumanë voerden hulpverleners twee slachtoffers af. De politie zegt dat voor zonsopkomst ook al een slachtoffer was gevonden. Het ministerie van Defensie meldt vandaag dat tot dusver 46 mensen levend uit het puin zijn gehaald. Zeker 650 mensen raakten gewond.

Aan de staatsgebouwen hangen de vlaggen vandaag halfstok, omdat eerste minister Edi Rama een dag van nationale rouw heeft afgekondigd. Op een regeringsbijeenkomst riep de premier vandaag ook de noodtoestand uit voor de zwaarst getroffen steden Tirana en Durrës.

Reddingswerkers na de zware aardbeving n Albanië.
EPA Reddingswerkers na de zware aardbeving n Albanië.
Zeker 650 mensen raakten gewond.
REUTERS Zeker 650 mensen raakten gewond.
Sommige Albanezen sliepen in tenten.
AFP Sommige Albanezen sliepen in tenten.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.